Kumluca ve Manavgat'ta Eğitim Öğretim Yılı Nedeniyle Tören Düzenlendi

2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kumluca ve Manavgat'ta tören düzenlendi.

Kumluca Cumhuriyet İlkokulu'nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, yeni eğitim öğretim yılında Kumluca'da 10 lise, 20 ortaokul, 23 ilkokul, 2 anaokulunda 13 bin 135 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Okul ve kurumların yaz tatilinde yeni dönem hazırlıklarını tamamladıklarını, fiziki ortamların öğrenci ve öğretmenler için hazır hale getirildiğini ifade eden Şahin, Bakanlıkça temin edilen ders kitaplarının da okullara teslim edildiğini anlattı.

Konuşmanın ardından okula bu yıl başlayan öğrencilerine çiçek verildi, halk oyunları gösterisi sunuldu ve şiirler okundu. Ardından Kaymakam Baştürk ve katılımcılar, sınıfları gezerek okul yetkililerinden bilgi aldı.

-Manavgat

Manavgat'ta Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Çağlayan İlkokulu'nda devam etti. Törene Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kılıç, yaptığı konuşmada, Manavgat'ta yaklaşık 41 bin öğrencinin okula başladığını söyledi.

İlçede 102 okulda 2 bin 200 öğretmenin görev yaptığını kaydeden Kılıç, "Manavgat'ta bu sene iki okul faaliyete başladı.

1 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1 Anadolu Lisesi olmak üzere 2 okulumuz bugün itibarıyla eğitim öğretime başladı.

Emeği ve desteğini esirgemeyen bütün hayırseverlerimizi kutluyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunmasının ardından tören sona erdi.

Kaymakam Bulgurlu, beraberindekilerle Ayşe Rıza Kasapoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu ile Karacalar Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Bulgurlu'yu hayırsever Öner Kasapoğlu, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı.

Sınıfları gezen, öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Bulgurlu, öğrencilere kitap dağıtımı da yaptı.

Bulgurlu, daha sonra Karacalar köyündeki Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'ne gitti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile