Kumrular’da İkinci Faciayı Yaşatmaya Hazırlanıyorlarmış

Diyarbakır’da gözaltına alınan 7 kişinin Ankara Kumrular’da ikinci bir saldırı hazırlığında oldukları tespit edildi.

Kumrular’daki saldırıdan hemen sonra Kırıkkale’de tren ile yolculuk yaparken bomba ile birlikte yakalanan bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bombacınn bağlantılarını araştıran polis Diyarbakır`da 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların verdiği ilk ifadede, hedefin bombanın yakalandığı Güney Ekspresi’nin değil yine Kumrular olduğu belirlendi.
Diyarbakır`da dün 7 kişi gözaltına alındı. Ankara`da bomba yüklü araçla düzenlenen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili çalışma yapan polis, Diyarbakır eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis, Diyarbakır`ın Bağlar ve Kayapınar ilçesinde gözaltına aldığı 7 kişinin bombacıyla bağlantısı olduğunu belirledi. Trende ele geçirilen bomba düzeneği, içindeki parçalar, cep telefonu ve yakalanan zanlının bağlantılarına araştıran polis, gözaltına alınanlardan 3’ünün parmak izinin trendeki bomba düzeneği ile uyuştuğunu belirledi.
Kumrular`da 5 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından Ankara`ya gönderilen ikinci bomba Kırıkkale`de durdurulan Güney Ekspresi treninde tespit edilmişti. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından şüpheli sıfatıyla gözaltına alının Halil B. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İlk başlarda bombacının Güney Ekspresi’ni havaya uçuracağı değerlendirildi. Ancak yapılan çalışmalarda gözaltına alınan kişilerin de verdiği ilk ifadede hedefin yine Kumrular olduğu ortaya çıktı. Polis Kumrular’da bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen bombacı ile gözaltına alınan bombacı arasındaki bağlantıyı araştırıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile