KÜN'den Gururlandiran Mezuniyet

KÜN'den Gururlandiran Mezuniyet

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) 2022-2023 akademik yili mezuniyet töreni düzenlendi.

Kapadokya Üniversitesinde programlarini basariyla bitiren 2025 ögrencinin sed kusanarak Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleskesinde mezuniyet coskusu yasanilan törene; Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Ürgüp Belediye Baskani Mehmet Aktürk, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sahlan Öztürk, Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Vesile Senol ve Prof. Dr. Ilhan Öztürk, Nevsehir Il Millî Egitim Müdürü Memet Polat, ögrenci velileri, akademisyenler ve davetliler katildi.

Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Alev Alatli, törene çevrim içi katilarak ögrencilerin mezuniyet coskusuna ortak oldu.

‘Çocuklar, 100 senenin ihtisami, zorlugu ve gururu basiniza kaldi’

Törene çevrim içi katilan Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Alev Alatli, mezuniyet törenlerinin her zaman kendisi için üzücü oldugunu belirterek, insanin yavrularinin yuvadan uçmasinin her defasinda zor geldigini ifade etti.

Mezunlarimiza seslenen Alatli yaptigi konusmada, “Çocuklar, sizlerin yuvadan uçmasi bizim için her zaman üzücü olmustur fakat bu sene 6 Subat’ta yasadigimiz deprem felaketi hüznümüzü daha da artirmistir” dedi.

2023 sinifinin, 100 senelik bir dügümün çözüldügü sinif oldugunu ifade eden Alatli, “Çocuklar, 100 senenin ihtisami, zorlugu ve gururu basiniza kaldi. Bunu görmek ve ucundan, bir kösesinden tutuyor olmak güzel. Sizi bu noktaya getirebilmek için hocalariniz, bizler ve aileleriniz çok zorluklar çekti, bu az degil bizler için yirmi yila yakin bir ugrasin sonucu. Ailelerinizin önünde gururla söyleyebilirim, Kapadokya Üniversitesi olarak sizleri dünyanin herhangi bir yerinde basariyla is tutacak kadar iyi egittik” diyerek sözlerine devam etti. Bizden adam olmaz lafinin sik duyuldugu, her seyden sikâyet edilen ve paranin, pulun yetmedigi dönemlerden bugünlere geldigimizi belirten Alatli, “Bugün o dönemlerden çok daha iyi olacak sakin karamsarliga kapilmayin. Allah, bana bugün bütün kalbimle sevdigim, bütün kalbimle iyiliklerini görmek istedigim siz çocuklarimi, siz Türkiye Cumhuriyeti’nin göz bebeklerini burada görebilecek bir okul kurma sansi verdi, ben daha ne isterim. Ne olur siki durun yavrularim korkmayin, ürkmeyin. Türkiye zor zamanlardan geçer, bunlar olur. Allah’in izniyle Türkiye’ye hiçbir sey olmayacaktir. Türkiye batarsa okyanuslar tasar. Yasasin Kapadokya, yasasin büyük Türkiye, güzel Türkiye” diyerek sözlerini sonlandirdi.

‘ Atatürk’ün isaret etmis oldugu muasir medeniyetlerle mücadele etme, onlari geçme azmi ve çabasi içerisinde olacagiz’

Davetli protokolü, hocalari, ögrencileri ve aileleri selamlayarak sözlerine baslayan Prof. Dr. Hasan Ali Karasar yaptigi konusmasinda;” Bugün yine binlerce mezunu hayatin kollarina ugurladiklarini belirtti.

Mezunlara asla endise etmemelerini, Kapadokya Üniversitesi olarak ögrencilerimizin yanindayiz. Cumhuriyetimizin 100. yilini idrak ediyoruz, bu gerçekten çok önemli. Basladigimiz yerle bugün geldigimiz nokta arasinda çok önemli bir fark var. Eminim pek çogunuz ailelerinizde üniversite mezunu ilk kusagi veya ikinci kusagi temsil ediyorsunuz, bu bizler için çok önemli. Bundan sonraki kusaklar için Atatürk’ün isaret etmis oldugu muasir medeniyetlerle mücadele etme, onlari geçme azmi ve çabasi içerisinde olacagiz. Cumhuriyetimizin 100. yili ayni zamanda büyük Türk yüzyilinin baslangici, bu anlayisla yolunuza devam edeceksiniz. Bu yüzyil Alev Hocamin da bahsettigi gibi büyük bir maarif atilimiyla gerçeklesti. Çok iyi yetistiniz, tüm donaniminiz eksiksiz ama Hakk’i bilmezseniz, liyakate saygi göstermezseniz hepsinin bosa oldugunu unutmayin. Allah yardimciniz olsun, Allah ayaginiza tas degdirmesin, hepinize basarilar diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandirdi.

‘ Kapadokya Üniversitesi, ilçemizin ve bölgemizin gururu’

Ürgüp Belediye Baskani Mehmet Aktürk ise konusmasinda; “Her yil mezuniyet töreninde bir arada olmaktan memnun olduklarini ifade ederek, hocalarimizi, mezun olacak ögrencileri ve aileleri selamlayarak sözlerine basladi.

Aktürk, “Kapadokya Üniversitesi, ilçemizin ve bölgemizin gururu olan Üniversitemiz. Bizler turizmin göz bebegi olan ilçemizde böylesine bir egitim yuvasinin bulunmasinin mutlulugu içerisindeyiz. Her yil binlerce ögrencimizi buradan mezun edip, hayata adim atmalarina imkan saglamaktan memnuniyet duyuyoruz. Yeni Türkiye yüzyilina adim atiyoruz, bizim bu kardeslerimize, yetismis insan gücüne, beyin gücüne ihtiyacimiz var. Ben inaniyorum ki Akil, Ahlak, Adalet ve Adap mottosuyla aldiklari egitimi bundan sonraki hayatlarinda da devam ettireceklerdir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile