Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stratejik öneme sahip kapının açılacak olmasının Ardahan'a önemli katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.
Bu kapının, Hititler ve Etiler zamanında da Anadolu'yu Asya'ya bağladığına dikkati çeken Korkmaz, şunları kaydetti:
"Aktaş, stratejik ve lojistik açıdan Anadolu'nun en önemli kapısı. Sarp Sınır Kapısından yılda yaklaşık 150 bin tır geçiş yapıyor. Aktaş açılırsa 150 bin tır buradan geçecek ve 3 saate yakın kazançları olacak. Bir tır için üç saat önemli. Ardahan'dan Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e 2,5 saatte gidebilecekler. Asya'nın kalbine ulaşacağımız için ilişkilerimiz de gelişecek. Ekonominin yanında sosyal, kültürel, bilimsel ilişkilerimizin gelişmesine de katkı sağlayacak. Ardahan için tarihin en büyük şans kapısı açılmış olacak. Yol, kültür ve medeniyet demektir. İnsanları da birbirine yaklaştırır. Bölgenin zenginleşmesini, kalkınmasını sağlar."
TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da yap-işlet-devlet modeliyle 19 yıllığına işletecekleri kapıda inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.
Parmaksız, "Aktaş Sınır Kapısındaki inşaat işi ihalesini 22 Mayıs'ta gerçekleştireceğiz. İhalenin ardından bir yılda kapı faaliyete geçecek. Gürcistan'a açılan kapı sayesinde Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk da azalacak" dedi.
Muhabir: Günay Nuh
Yayıncı: Mustafa Yıldız
Künib Başkanı Prof. Dr. Korkmaz Açıklaması
Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Aktaş Sınır Kapısının Ardahan için tarihi şans olduğunu söyledi.