Kupürsüz ilaçlardan yargılanan 5 sanığa 2 yıl

Gümüşhane'de, 7 yıl önce, bir çöp konteynerinde bulunan yüklü miktarda kupürsüz ilaçlar nedeniyle ''sahtecilik'', ''dolandırıcılık'' ve ''görevi kötüye kullanmak'' iddiasıyla yargılanan 5 sanık, 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çaptırıldı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya, tutuksuz sanıklardan o dönemde İl Sağlık Müdürü olan Dr. Ömer Yıldız, Gümüşhane Ticaret Meslek Lisesi Müdür Vekili olan Mehmet Çiftçi, özel bir poliklinikte görevli Dr. Köksal Bayrak, bir eczanenin sorumlu müdürü Aysel Samrıoğlu, bir eczanede kalfa olarak çalışan Yaşar Ender Hazır ile 3 Nolu Sağlık Ocağı'nda görevli doktor Didem Karabiber katılmadı.

Sanıklardan Bayrak, Hazır ve Samrıoğlu'nun avukatı Celalettin Köse, Karabiber'in avukatı Abdulhalim Tarhan Mısırlıoğlu ile bir kısım sanıklar avukatı Fahrettin Kaya duruşmada hazır bulundu. Yıldız'ın avukatı İlhan Avcı ise duruşmaya gelmedi.

Söz verilen sanık avukatlarından Köse, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet Çiftçi, Yaşar Ender Hazır, Köksal Bayrak ve Ömer Yıldız hakkında ''dolandırıcılık'' suçundan 2'şer yıl 1'er ay hapis ve 6 bin 240 lira adli para cezası verdi.

Heyet ayrıca, Didem Karabiber'e ''sahtecilik'' ve ''dolandırıcılık'' suçundan 2 yıl 11 ay hapis ve 6 bin 240 lira adli para cezı verdi. Mahkeme, Aysel Samrıoğlu'nun ise beraatine karar verdi.

-Olayın geçmişi-

Gümüşhane'deki bir çöp konteynerinde, 14 Şubat 2005'te yüklü miktarda kupürsüz ilaç bulunması üzerine Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonunda dönemin Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Yıldız ile yine söz konusu dönemde görevli olan diğer sanıklar hakkında, ''resmi belgede sahtecilik'', ''kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yol açan dolandırıcılık'', ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Yargılama sonunda sanıklara çeşitli sürelerde hapis ve para cezası vermişti.

Sanıklar hakkındaki yerel mahkemenin hükmü, Yargıtayca bazı suçlara ilişkin verilen cezalar nedeniyle esas yönünden bozulmuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile