Kur'an-ı Kerim 'le Aydınlattı

Adıyaman'da görme engelli 18 yaşındaki Semra Özen, kabartma harflerle Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenerek, karanlık dünyasını aydınlattı.

İl Müftülüğü'ne bağlı Mimar Sinan Kız Kur'an Kursu'nda görme engelliler için düzenlenen kursa katılan Özen, kabartma harfle Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. Her geçen gün kendisini geliştiren genç kız, 40 Hadis-i Şerif'i de Arapça ve Türkçe anlamını ezberledi.

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim okuyarak karanlık dünyasını aydınlattığını ve yaşama bağlandığını ifade etti.

Görme engelli olup kendini dört duvar arasında hapsedenler için ''Görme engelli bir kızın yüreğinden kaleme dökülen sözler'' adlı şiir de yazdığını ifade eden Özen, bunun engellilere umut olmasını dileyerek, ''Çünkü hayat dört duvar arasında geçmiyor. Bizler yaşamalıyız. Yaşadıkça çevremizdeki insanlara umut vermeliyiz'' dedi.

-İl Müftüsü Mehmet Öztürkçü

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü de görme engelliler için açılan kursta kabartma harflerle Kur'an-ı Kerim öğretmenin yanı sıra dini eğitim de verildiğini söyledi.

Kursta eğitim gören Semra Özen'in 40 hadisi ezberlediğini ifade eden Öztürkçü, Özen'in görme engelliler için kaleme aldığı şiirden de çok etkilendiğini kaydetti.

Düzenledikleri kurslarda hadis ezberleme yarışmaları yaptıklarını belirten Öztürkçü, ''İnşallah bu kızımız da yarışmaya katılacak ve inanıyorum ki birinci olacak. Bu okuyuşuyla, bu hareketiyle, bu bilgisiyle, bu sevecenliğiyle doğrusu gözlerimi yaşarttı. Ben böyle bir hizmete vesile olduğum için çok mutlu ve çok sevinçliyim.''

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Sevil Çelik
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile