Kur'an - Kerim Ögrenme Kurslari Etkinligi Düzenlendi

Kur'an - Kerim Ögrenme Kurslari Etkinligi Düzenlendi

Bartin Il Müftülügünce 4-6 yas grubu Kur’an-Kerim ögrenme kurslarina devam eden ögrenciler ile mezunlarina yönelik 10. yil etkinligi gerçeklestirildi.

Bartin Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte çocuklar arasinda mehteran, semazen ve ilahi gösterileri; pamuk seker ikrami ve çesitli aktiviteler yapildi. Programda saygi durusu ve Istiklal Marsindan sonra Bartin Esentepe Sümeyra 4-6 yas Kur’an Kursu ögrencisi Esila Özdemir açilis Kur’an Kerim tilavetini gerçeklestirdi. Il müftüsü Ömer Keskin yaptigi konusmada küçük yasta yapilan egitimin önemine dikkat çektigi konusmasinda, "Bir Hint atasözünde der ki, “Çocugunu altisina kadar bana ver, altmisina kadar senin olsun.” Bizim de atasözümüz var. Ne diyor? Yedisinde ne ise yetmisinde de odur. Allah resulü (sav), 7 yasinda çocuklari namaza alistirmamizi, güzel davranislar kazandirmamizi bize tavsiye ediyorlar. Demek ki 7 yasinda ne verirsek, 7 yasinda ögrendikleri ile yetmisinde amel edecek. Güzel seyler ögrenirse güzel insan olacaktir.” seklinde konustu.

Baskanligin prestij projelerinden bir tanesinin 4-6 yas Kur’an kurslari oldugunu ifade eden müftü Keskin, “4-6 yas Kur’an kurslarimizda küçücük yavrularimiza Allah’i, Peygamberini tanitmaya çalisiyoruz. Kur’an’i ögretmeye çalisiyoruz. Sonra kendi degerlerimizi tanitiyoruz. Sevgi, saygi, merhamet, sefkat, sorumluluk, devlet, millet, ezan, bayrak, sehitlik, gazilik... Bu kavramlari vermeye çalisiyoruz. Güzel huylar, güzel aliskanliklar edinmelerini saglamaya çalisiyoruz” seklinde konustu.

Bartin Il Müftülügü 4-6 yas Kur’an Kursu ögrencilerinin hazirladigi mehteran, semazen, ilahi gösterilerinin ardindan program, protokol, tüm 4-6 yas ögrencileri ve velilerinin toplu halde okuduklari salavat, 571 ilahisi ve hatira fotografi çekilmesiyle son buldu. Programa Il Müftüsü Ömer Keskin, Bartin Vali Yardimcisi Ugur Karakaya, Il Müftü Yardimcilari, ilçe müftüleri, sube müdürleri, vaiz ve uzmanlar, Kur’an Kursu ögreticileri, ögrencile ve velileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile