Kur'an Kursu Öğrencilerine Sağlık Eğitimi

Kur'an Kursu Öğrencilerine Sağlık Eğitimi

Manisa İl Müftülüğü ve Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında il merkezindeki Kur'an Kursu öğrencilerine, Sağlıklı Süt Tüketimi, Obezite, Besin Güvenliği ve Kişisel Hijyen konularında eğitim verildi

Manisa İl Müftülüğü ve Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında il merkezindeki Kur'an Kursu öğrencilerine, Sağlıklı Süt Tüketimi, Obezite, Besin Güvenliği ve Kişisel Hijyen konularında eğitim verildi.
İl merkezi, kasaba ve köylerdeki tüm Kur'an kurslarında düzenlenen ve bir hafta süren eğitimler tamamlandı. Eğitimlere, İl Müftü Vekili Dr. Sabri Demirci, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Tuncay Özer, İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, Eğitim Şube Müdürü Mustafa Irgat, Kur'an Kursları Müdürü Osman Eken, Diyetisyen Selma Urhan, Tıbbi Teknolog Emine Dinç, Ebe Cansel Savran Oral, Sağlık Memuru Ali Çekmez, Din Eğitimi Uzmanı Metin Solmaz, Din Hizmetleri Uzmanı Sacide Özboduroğlu, Vaiz Pınar Kayacan ve kuran kurslarında görevli eğitmenler katıldı.
Eğitimle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Sağlık Müdür Yardımcısı Tuncay Özer şunları söyledi: "Koruyucu sağlık hizmetleri içerisinde sağlık eğitiminin önemli bir yeri vardır. Hastalıktan koruyucu tedbirleri almayı amaçlayan faaliyetler günümüz için daha önemli ve öncelikli bir konu durumundadır. Biz de ulusal sağlık politikalarımız doğrultusunda hareket ederek bu çerçevede programlar sürdürmekteyiz. Bunlara bir örnek de il Müftülüğü ile koordineli olarak yürüttüğümüz bu projedir. Protokol çerçevesinde merkez ve kasabalarda 16 Kur'an kursundaki 33 sınıfta yaklaşık 750 öğrencimize bu eğitimler verilmiştir."
Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya ise "Tüm birimlerimizde Sağlık Müdürlüğü uzmanları bizleri sağlık konularında aydınlattılar. Dinimiz sağlık ve temizliğe gerekli önemi vermektedir. İnsan sağlığına din görevlileri olarak önem vermekteyiz. Dinimizde bu konular üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Bize destek veren Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile