Kurakligin Ardindan Denizli'de Kriz Toplantisi Yapildi

Kurakligin Ardindan Denizli'de Kriz Toplantisi Yapildi

Denizli’de son dönemde iklim degisikligine bagli olarak yasanan kurakligin, önemli bir sorun teskil eder hale gelmesi üzerine kriz toplantisi yapildi.



Denizli’de Tarimsal Kuraklikla Mücadele Stratejisi ve Eylem Plani çerçevesinde olusturulan Tarimsal Kuraklik Il Kriz Merkezi Komisyonu, Denizli Vali Yardimcisi Abdullah Etil baskanliginda valilik toplanti salonunda bir araya geldi.

Son günlerde iklim degisikligi sebebiyle yasanan kurakligin önemli ve aciliyet arz eden bir konu oldugunu belirten Vali Yardimcisi Abdullah Etil, "Iklim degisikligi artik bir çevre sorunu olmaktan öte dogrudan insan yasaminin sürdürülebilirligini saglayabilme sorunudur. Gelecek nesillerin yasam standartlarinin saglanabilmesi için iklim degisikligine karsi gerekli önlemleri almak artik kaçinilmazdir. Bu amaçla Ilimiz için Tarimsal Kuraklik Il Kriz Merkezi Komisyonumuz tarafindan alinacak kararlar çok önem arz etmektedir.’’ dedi.



"Kurakligin etkilerinin en aza indirilmesini saglamak için çalismalarimizi bu yönde sürdürüyoruz’’

Denizli Il Tarim ve Orman Müdürü Sakir Çinar da yaptigi açiklamada; "Iklim degisikliginin, tarim sektörüne olumsuz etkilerini minimize etmek orta ve uzun vadeli gelecek dönemde olusturmasi beklenen olumsuz etkilerine hazirlik yapmak, kuraklik esnasinda ve kuraklik sonrasinda alinacak tedbirleri belirlemek, kurakligin etkilerinin en aza indirilmesini saglamak için çalismalarimizi bu yönde sürdürüyoruz’’ dedi.



Daha sonra Vali Yardimcisi Abdullah Etil Baskanliginda ve moderatörlügünde sirasiyla DSI 12.Sube Müdürlügü, TARSIM Bölge Müdürlügü ile Tarim ve Orman Il Müdürlügü sunumlari gerçeklestirildi.

Son yillardaki iklim degisikliginin etkisiyle artan kuraklik tehlikesinin meteorolojik veriler isiginda degerlendirildigi toplantiya Kaymakamlar, Büyüksehir Belediye Baskanligi Temsilcisi, Kurum Müdürleri ve temsilcileri, Ilçe Belediye Baskanlari ile Borsa, Oda, Birlik ve Kooperatif Baskanlari katilim sagladi. Toplanti 2023-2027 kuraklik eylem planina yönelik çalismalarin aktarilmasi ve ileriye dönük yapilmasi gerekli islemlerle ilgili tavsiye kararlarinin alinmasiyla son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile