Kurakligin Etkisindeki Çorum'da 2021'De 24 Bin Metre Içme Suyu Hatti Dösendi

Türkiye'de etkisini gösteren kurakliktan en çok etkilenen illerden biri olan Çorum'da vatandaslarin içme suyu sikintisi çekmemesi için bu yil 24 bin metre içme suyu hatti dösendigi bildirildi.

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, yaptigi yazili açiklamada, kuraklikla mücadele kapsaminda 2021 yilinda toplam 30 bin metre içme suyu hatti dösemeyi hedeflediklerini belirtti.

Çorum'un kurakliktan en çok etkilenen illerden olduguna dikkati çeken Asgin, "Sehrimiz içme suyu kaynaklari noktasinda en kritik iller arasinda. Bu gerçegi göz önünde tutarak yeni içme suyu kuyulari arayisina girdik ve buldugumuz içme sularini sehir sebekesine bagladik. Bir gün dahi kuraklik sebebiyle su kesintisine gitmedik, su sikintisini hemsehrilerimize yansitmadik." ifadesini kullandi.

Mevcut su kaynaklarinin en verimli sekilde kullanilmasi için yatirimlara devam ettiklerini aktaran Asgin, sunlari kaydetti:

"Su kaynaklarimizin iyi kullanilmasi noktasinda eskimis asbestli içme suyu hatlarinda olusan patlak ve kaçaklarin önüne geçmek için belediye olarak bir seferberlik baslattik. 2021 yilina kadar 38 bin metre içme suyu hattini daha saglikli ve daha dayanikli olan polietilen borularla yeniledik. 2021 yili içindeki hedefimizden 24 bin metresini gerçeklestirdik. Yil sonuna geldigimizde son üç yilda bir kismi yeni yerlesim yerlerine dösenen toplamda 68 bin 622 metre polietilen içme suyu hattini sehrimize kazandirmis olacagiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile