Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetle Sube Müdürlügü ile Insansiz Hava Araçlari Büro Amirligi, drone destekli trafik denetimi gerçeklestirdi. Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvari üzerinde gerçeklestirilen uygulamada, sürücülerin emniyet kemeri takmama, cep telefonu ile konusma, hatali sollama, geçis önceligi ihlali gibi hatalari uygulama noktasina yaklasik 50 metre uzaklikta bulunan drone ile kayda alindi. Hatali sürücüler uygulama noktasinda durdurularak bilgilendirildikten sonra ceza islemi uygulandi.
Seyir halindeyken emniyet kemeri takili olmayan ancak polisi görünce son anda emniyet kemerini takan bir sürücü de drone görüntüsüyle tespit edildi. Hatasini kabul eden sürücü, “Dronu fark etmedim ama amirimi görünce taktim” dedi.
Ekiplerin bir saatlik drone destekli uygulamasinda, 9 sürücüye emniyet kemeri takmamaktan, 3 sürücüye seyir halindeyken cep telefonuyla konusmaktan, bir sürücüye de muayenesiz araç kullanmaktan toplam 3 bin 500 lira para cezasi kesildi.
Kurallara Uymayan Sürücüler Ekiplerin Dronuna Takildi
Bolu’da trafik ekiplerinin dronlu denetimlerinde kurallara uymayan 13 sürücüye toplam 3 bin 500 lira para cezasi uygulandi. Polisi son anda gören ve emniyet kemerini takan bir sürücü de ceza almaktan kurtulamadi.



















