Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı

Kula'da, kurban bayramına az bir zaman kala vatandaşlar kurban kesiminde kullanacakları bıçakları biletmeye başladı.

Kula Çarşısında 30 yıldır esnaflık yapan bıçak bileyicisi Şükrü Sakarya, kurban bayramına sayılı günler kala ilçedeki vatandaşların kurban kesiminde kullanacakları bıçakları biletmek için getirmeye başladıklarını belirtti. Şu günlerde günde 40- 50 bıçak geldiğini, bayrama beş gün kala işlerinin daha da yoğunlaşmasını beklediklerini ifade eden Sakarya, buna rağmen işlerindeki eski yoğunluğun olmadığını, eskiden bayrama bir ay kala gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.
Ülkemizde bayram öncesi bıçak biletme geleneğinin her yıl giderek azaldığını, bunun da bıçak fiyatlarının düşmesi, kurbanlık fiyatlarının artmasından kaynaklandığını anlatan Sakarya, şöyle konuştu: "Artık her sektörde olduğu gibi bileme işinde de eski işler, eski hareketlilik yok. Vatandaş iki lira bilemeye vereceğime iki lira daha verip yenisini alırım düşüncesi taşıyor. Malum bu yıl kurbanlık fiyatlarının da yüksek olması bizim işleri de etkiledi. Fiyat yüksek olunca kurbanlık alamayan vatandaş
dolayısıyla bıçağını da biletmiyor. Semercilik, kalaycılık meslekleri gibi zamanla bu meslek de yok olup gidecek. Çünkü bu milleti üretmeye değil hazıra alıştırdılar."
Öte yandan Kula'da, bu yıl en düşük kurbanlık fiyatının asgari ücretle çalışan işçinin maaşı düzeyinde olduğu öğrenildi. Küçükbaş hayvan fiyatının 500 ile Bin lira arasında değiştiği, büyükbaş hayvan fiyatının ise üç ile 7 bin lira arasında olduğu belirtildi.
(HY-HO-Y)



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile