Demirbaş, yaptığı yazılı açıklamada, yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertliğin hem pişirme, hem de sindirimde zorluğa yol açtığını ifade ederek, kurban etlerinin buzdolabında birkaç gün bekletildikten sonra, haşlama veya ızgara yöntemiyle tüketilmesi gerektiğini aktardı.
Kurban Bayramı'nda yağsız veya az yağlı etlerin tercih edilmesi, kısıtlı miktarlarda tüketilmesi ve aşırıya kaçılmaması gerektiğini hatırlatan Demirbaş, şunları kaydetti:
'Et tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemleri de önemlidir. Çok yüksek ısıda, uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli kanserojen maddelerin oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir. Etlerin tek başına değil de sebzelerle birlikte pişirilmesi veya tüketilmesi, besin çeşitliliğinin sağlanması açısından sağlıklı bir yöntemdir. Etle yapılan yemekler kendi yağıyla pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemelidir. Özellikle kuyruk yağı veya tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalıdır. Özellikle Kurban Bayramlarında çok sayıda hayvanın kesilmesi, kesim öncesi ve kesim sonrası gereken kontrol ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesi, kesilen hayvanlara ait etlerin tüketiminde, saklama, hazırlama, pişirme işlemlerinde gerekli hassasiyetin gösterilmemesi birçok hastalığa zemin hazırlayabilir. Hayvanların kesilmesi ve tüketilmesinde kişisel hijyen kuralları da ihmal edilmemelidir.'
Kurban Bayramı'nda Beslenme Uyarısı
Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, kurban etlerinin tek başına değil sebzelerle pişirilerek tüketilmesinin daha sağlıklı olacağını belirtti.