Kurban Bayrami'nda Turizm Yogunlugu

Kurban Bayrami'nda Turizm Yogunlugu

Mardin’de Turban Bayrami’nda turizm yogunlugu yasaniyor.

Tarih, kültür ve inanç turizminin hat safhada gelistigi Mardin’de turizm yogunlugu yasaniyor. Ülke genelinde Kurban Bayrami tatilinde turistler Mardin’e akin etti. Atlarla fotograf çekmeyi tercih eden turistler tarihi mekanlari ziyaret edip fotograf çekindi.

Kurban Bayrami nedeniyle turist ve yerlilerin atli fotograf çekinmeye geldiklerini söyleyen at sahibi Ümran Altayhan, “Bugün Kurban Bayrami arkadaslar çogunlukla gelip geziyorlar, fotograf çekiyorlar. Atlara biniyorlar. Gezdiriyoruz onlari. Sabahtan beri turist gruplari geliyor. Geziyorlar, alisveris yapip, resim çekiyorlar. Mardin güzel ve gezilecek bir yer” dedi.

Kurban Bayrami’nda Kocaeli’nden Mardin’e gezmeye gelen Timur Yalçin, “Bayram tatilini Mardin, Diyarbakir, Gaziantep ve Sanliurfa olacak sekilde GAB turuna çiktik. Bugünde ilk günümüz. Mardin’e geldik. Burada konaklayacagiz. Buranin güzelliklerini batiya ve batidaki arkadaslarimiza anlatacagiz. Bütün yazlari Antalya, Marmaris gibi yerlerde geçiriyorduk. Bu senede bu taraflarda bir Anadolu ve kültür turuna çikmayi planladik” diye konustu.



“Güzel, hos bölge insani batida lanse edildigi gibi degil”

Mardin’de güzel yerler ve güzel insanlarin oldugunu kaydeden Yalçin, “Mardin’de nasil bir bayram havasi sezdim? Bize eskiden batida anlatirlardi. Çoluk çocuk sokaklarda geziyorlar. Kiyafetlerini giymisler, egleniyorlar. Batida bu kadar olmuyor. Daha farkli bir hava var. Ama burada eski daha çok yasaniyor diyebilirim” seklinde konustu.

Bayram nedeniyle ziyaretçilerin yogun oldugunu belirten Hüseyin Bali, “Gelen misafirlerimizi ata bindirip, indiriyoruz. Fotografini çekiyoruz. Gelen turistlerimiz insallah memnun kaliyorlar. Istedikleri kadar fotograf ve video çekiyoruz. Mardin turu attiriyoruz. Gelen misafirlerimizden de bir istegimiz var. Sorsunlar. Ata binsinler, eglensinler. Her sey para degil. Bazi insanlardan para bile almiyoruz. Parasi olmadigini söyleyenlere olsun ata binin diyoruz. Her sey para degil helal olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile