Kurban Kesim Yerlerinde Hummali Çalisma

Kurban Kesim Yerlerinde Hummali Çalisma

Kurban Bayrami öncesi vatandaslarin kurban ibadetlerini yerine getirebilmesi için sehrin 9 farkli noktasinda kurban kesim yerleri olusturan Çorum Belediyesi, kesimlerin sona ermesiyle çevre ve halk sagligini tehdit etmeden bu noktalari hijyen kurallarina uygun olarak kapatiyor.

Çorum’un temizligiyle nam yapmis bir sehir oldugunu dile getiren Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Belediye hizmetlerini planlarken temizlik noktasinda da çitayi hep yukari çikartma düsüncesiyle hareket ettiklerini ifade etti.

Kurban Bayraminda Çorumlularin kurbanlarini rahat ve hijyen bir ortamda kesebilmeleri için kurban kesim noktalari olusturduklarini hatirlatan Baskan Asgin, “Sicakliklarin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayi kurban kesim noktalarinda olusan hayvansal atiklarda çok hizli bir sekilde bakteriyel çogalma riski ortaya çikiyor. Buna müsaade etmeden kurban kesim noktalarinda kesimlerin sona ermesiyle birlikte kimyasal uygulama, dezenfeksiyon ve yikama islemlerinin ardindan bu noktalari halk ve çevre sagligini tehdit etmeden kapatiyoruz” dedi.

Çorum’a temizligin yakistigini ifade eden Belediye Baskani Asgin, vatandaslara bir çagrida bulunarak halk ve çevre sagligini tehdit etmemesi için hayvansal atiklari agzi bagli çöp torbalarinda çöp konteynirlarina atarak konteynirlarinda agizlarini kapali tutmalarini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile