Kurban Kesimli Asfalt Yapımı

Kurban Kesimli Asfalt Yapımı

Safranbolu Belediyesi tarafından Bostanbükü köyü ve Göztepe Mahallesi arasında atılan asfalt yapımı kurban kesimiyle başladı.

Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyünde uzun yıllardır ilçeye Göztepe Mahallesi üzerinden yol olmaması nedeniyle vatandaşlar yaklaşık 10 kilometrelik yoldan ilçeye gitmek zorunda kalıyordu. Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan yol yapım çalışmasıyla Bostanbükü köyü Göztepe Mahallesi üzerinden ilçeye bağlandı. Yolun asfalt yapımı da Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Köy Muhtarı Yaşar Başaran ve vatandaşların katılımıyla kurban kesilerek başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 18. Madde ile kamulaştırma yapmaksızın, kamu hizmetlerini hızlandırdıklarını belirterek, “Yaklaşık 10 kilometre olan Bostanbükü’nün Safranbolu’nun uzaklığı şimdi yakın olacak. Vatandaşlar daha önce Karabük il sınırına girdikten sonra Safranbolu’ya gelmekteydiler. Hayal olan bir projeyi gerçekleştirmiş oluyoruz. 2010 yılında imar planlarımızı yaptığımızda imar planları ile ilgili çeşitli söylentiler gündeme geldi. 18. madde uygulamasının sıkıntıları ifade ediliyordu. Biz 18. madde uygulaması ile kamulaştırma yapmaksızın, kamu hizmetlerinde hız sağladık. Bu yol 18. Madde uygulaması ile kamuya açık hale getirildi, artık yollar üst yapısı yapıldığı taktirde altta hiçbir sıkıntısı olmaksızın hizmete alınabilir hale geldi. Elimizden geldiğince teknik çalışmaya gayret ediyoruz. Bir sorunun çözümünde imar planlarından başlayıp en son zirveye kadar çıkarıyoruz. Biz bu yolun ilk önce imar planlarını yaptık, ardından yol zeminini açtık ve bir seneye yakın yol zemini yerine otursun diye trafiğe açık tuttuk.

Bu ol artık 5 sene el sürmeden kullanılabilir hale gelmiş olacak. Safranbolu Belediyesi olarak bu sene 11 kilometre uzunluğunda soğuk asfalt çalışması yapacağız. Soğuk asfalt çalışmalarının bugün başlangıcını yaptık” dedi.

Bostanbükü Köyü Muhtarı Yaşar Başaran da, Başkan Aksoy’a teşekkür ederek, “İlçesine ulaşımı olmayan Türkiye’de başka bir köy var mıdır? Vardı, bu Bostanbükü köyüydü. Önceden 9-10 kilometrelik yolu aşarak ilçeye ulaşıyorduk. Bu zamana kadar çok zor günler geçirdik, burası çok kalabalık bir köy. Bizim öğrencilerimizi Safranbolu’ya bağlı olduğumuz için Karabük’e almıyorlardı. Emeklilerimiz merkezde işleri olduklarında günde 15 TL para harcadıklarını söylüyorlardı. Bundan sonra insanlarımız ayakları çamura bulaşmadan Safranbolu’ya gidi gelecekler. Bostanbükü Safranbolu’nun bir mahallesi haline geldi. Şuanda 2 bin öğrencimiz var, nüfusumuz 5 bini aştı. Biz artık Safranbolu’nun mahallesi olmak istiyoruz. Burada bir referandum yaptık, bazıları engel oldu ama onlarda kafayı vuruyorlar. Bizim muhtarlık olarak idaremiz, yetkimiz sınırlı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesilirken, soğuk asfalt döküm çalışmaları başladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile