Kurban Pazarlarında Arife Yoğunluğu

Kurban Bayramı arifesinde Trabzon'daki hayvan pazarında hareketlilik yaşanıyor.

Sabah saatlerinden itibaren yakınlarıyla hayvan pazarına gelen vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık bulabilmek için dolaşıyor. Son güne kalanlar, fiyatları 3 bin lira ile 8 bin lira arasında değişen büyükbaş hayvanları alabilmek için satıcılarla pazarlığa giriyor.
Fiyatların düşmesini bekleyen bazı vatandaşlar da sadece kurbanlık fiyatlarını sormakla yetiniyor.
- ''Fındığın olmaması kurbanlık satışlarını etkiledi''
Hayvan satıcısı Mehmet Faruk Barış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl'den 18 büyükbaş hayvanını satmak için Trabzon'a geldiğini söyledi.

Bayrama bir gün kala satışlarda hareketlilik yaşadıklarını belirten Barış, ''İki hayvanım dışında diğerlerini sattım. Pazarda aşırı bir yoğunluk var. Mal azalıyor ve dışarıdan yeniden mal geliyor. Vatandaş kurban pazarına ilgi gösteriyor'' dedi.

Barış, fiyatların her bütçeye uygun olduğunu ifade ederek, ''Fiyatlarımız uygun ama geçen seneye göre kıyaslama yaparsak geçen sene satışlarımız daha iyiydi. Fiyatlarımız yüksekti ve satıcı durumdan memnundu. Bu sene fındık olmayınca vatandaşta para da olmadı. O nedenle fındığın olmaması kurbanlık satışlarını etkiledi'' diye konuştu.

Erzurum'dan gelen ve yaklaşık 40 yıldır büyükbaş hayvancılıkla uğraşan Abdullah Kaya ise kurbanlıkları 3 bin 500 ila 5 bin 500 lira arasında satışa sunduğunu anlatarak, ''İki haftadır kurbanlıklarımızın yanında yatıp kalkıyoruz. 35 büyükbaş hayvan sattım, 5 kurbanlığım kaldı. Satışlardan memnunum, son gün ama aşırı yoğunluk var. Bütün hayvanlarımı satarak memleketime döneceğim'' dedi.

- ''Satıcılar da alıcılar da durumdan memnun''
Alıcı Hamit Burhan da kurban pazarını Trabzon Büyükşehir Belediyesinin satıcılara yönelik tahsis ettiğini anlatarak, ''Belediyemizin sunduğu hizmetlerden ötürü çok memnunuz. Her yıl kurban pazarını dizayn edip bizlerin hizmetine sunuyorlar. Bizler de rahatlıkla bütçemize uygun buradan kurbanlığımızı seçiyoruz. Satıcılar da alıcılar da durumdan memnun'' dedi.

Hamdullah Baki ise kurbanlık almak için son güne kaldıklarına işaret ederek, ''Bütçemize uygun kurbanlık bakıyoruz. Fiyatlar biraz yüksek. Pazardaki alıcı da satıcı da haklı. Biz de orta yolu bulmak için pazarlık yapıyoruz ama genel itibarıyla herkes memnun'' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile