Kurban Pazarlarinda Satilamayan Kurbanliklar ESK Tarafindan Satin Alinacak

Kurbanlik hayvanlarini satmak için pazara getiren üreticilerin satamadigi hayvanlar, Kurbanlik Hayvanlarin Alim Tarifesinden karkas et olarak Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafindan alinacak.

Kurbanlik hayvanlarini satmak için pazara getiren üreticilerin satamadigi hayvanlar, üreticilerin bakim, besleme ve tasima maliyeti dikkate alinarak olusturulan Kurbanlik Hayvanlarin Alim Tarifesinden karkas et olarak Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafindan alinacak.

Hayvanlarini ESK’ye satan üreticilere ödemelerin en geç 3 is günü içinde yapilacagi ifade edilirken, üreticilere kolaylik saglamak için, hayvanlar bulunduklari yere en yakin kesimhanede kestirilebilecek.

Hayvanlarini satmak isteyen üreticilerin, 20-28 Haziran tarihleri arasinda en yakin ESK Kombina Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekecek. Üreticilerin hayvanlarina ait kimlik bilgileri, Il ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerince kurban satisi için verilen sevk raporlari, kurban pazar yeri giris ve kira belgesiyle basvurmalari yeterli olacak. Ilgili kombina müdürlügü tarafindan TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapildiktan sonra, ESK’nin Hayvan Alim Kriterleri ve Uygulama Esaslari Talimatlari dogrultusunda hayvanlar karkas et olarak satin alinacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile