Kurbanligi Ayaklarindan Tutup Çocuk Gibi Yürüttüler

Kurbanligi Ayaklarindan Tutup Çocuk Gibi Yürüttüler

Bursa’da kurban kesmek için kesimhanelere akin eden vatandaslar kilometrelerce araç kuyrugu olusturdu. Iki vatandasin küçükbasi ön ayaklarindan tutarak yolun karsisina geçirmesi de görenleri gülümsetti.

Bursa’da kurban kesmek için kesimhanelere akin eden vatandaslar kilometrelerce araç kuyrugu olusturdu. Oto pazarini andiran görüntüler, havadan da görüntülendi. Islam alemi Kurban Bayrami’ni kutlarken, Bursali vatandaslar da belediyelerin gösterdigi kesim yerlerine akin etti. Kurban satislarinin devam ettigi Osmangazi Belediyesi Hijyenik Kurban Tesisine giderek ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaslar kilometrelerce araç kuyrugu olusturdu.

Belediyelerin temizlik ekipleri de vatandaslarin kurbanlarini hijyenik ortamda kesilmesi için bayram boyunca görev yapacak. Her kesimden 7’den 70’e insanlar kesilen büyükbas ve küçükbaslari hayvanlari yüzerek parçalara ayirdi ve araçlari ile tasidi. Bayramin ilk günü kurban almak isteyen vatandaslar da pazarin yolunu tuttu. Iki vatandasin kurbani ön ayaklarinda tutarak çocuk gibi karsidan karsiya geçirmesi de görenleri gülümsetti. Pazar alaninin önüne biçakçilar, poset saticilari tezgah açti. Kasaplar da dini vecibelere göre kurbanlari keserken, saglik ekipleri de acemi kasaplar için hazir bekledi. Yaralanan vatandaslara kurban pazarinda ekipler tarafindan müdahale edildi. Kurban pazarlarinda hareketlilik bayram boyunca devam etmesi beklenirken, kurban fiyatlarin da bir degisikligin olmadigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile