Kurbanlik Alimini Son Güne Birakmayin

Kurbanlik Alimini Son Güne Birakmayin

Kocaeli’de Kurban Bayrami’na az bir süre kala hayvan pazarlarinda hareketlilik artti. Siki pazarliklarin yapildigi pazarlarda saticilar, vatandaslarin kurbanlik alimini son güne birakmamalari gerektigi uyarisinda bulundu.

Kurban Bayrami’na sayili günler kala Kocaeli’de bulunan hayvan pazarlarindaki hareketlilik artiyor. Canli hayvan pazarlarinda yogunluk olusturan vatandaslar, özellikle Dogu ve Iç Anadolu bölgelerinden getirilen kurbanliklari tercih ediyor. Zaman zaman alici ve saticilar arasinda siki pazarlik da yapiliyor. Saticilar, bazi vatandaslarin kurbanlik alimini son güne biraktigini belirterek, bunun yanlis oldugunu söyledi.



"Pazara 100 hayvanla geldik"

Hayvanlarin tüm kontrolden geçtigine dikkat çeken Gökhan Mogultay, "Pazara 100 hayvanla geldik. Kocaeli’de hayvanciligin öncü firmalarindaniz. Bin civari büyükbas besliyoruz. Müsterilerimizi bekliyoruz. Hayvanlarimizin saglik raporlari hazirdir. Hiçbir eksigimiz yoktur" dedi.



"En düsük büyükbas 55 bin TL’den baslayip, 140 bin TL’ye kadar çikiyor"

Agri’dan Kocaeli’ye 25 büyükbas hayvan getirdiklerini kaydeden Ihsan Çeri, "Hayvanlarimizi her zaman Agri’da satiyorduk, bu sene kurbana getirelim istedik. En düsük büyükbas 55 bin TL’den baslayip, 140 bin TL’ye kadar çikiyor. Kilosuna göre degisiyor" diye konustu.



"Insanlarin yüzde 70’i son güne birakti"

Ihsan Çeri, vatandaslarin yüzde 70’inin kurbanlik alimini son güne birakmayi düsündügünü belirterek, "Buraya yeni geldim ve sunu fark ettim; insanlarin yüzde 70’i son güne birakti. ’Son gün gelirim insanlarin elinde kalani uyguna alir miyim’ diye düsündüler. Bu da saticilari zor durumda birakiyor. Insanlar kurbanini daha önceden alsa, satici içinde alici içinde iyi olur. Hayvanlarin yaklasik yüzde 85’i bitti. Müsteri kapasitesine baktigimizda yüzde 80 alici var ama insanlar almiyor, son güne birakiyor. Bu da fiyata yansir, burada bir patlama olur. Son günde hayvan az oldugu için fiyatlar yükselir. Insanlar bunu firsata çevirmesin. Kurban kesiyorsaniz Allah rizasi için kesiyorsun. Kisi geliyor, bir fiyat belirleyeyim, son gün gelirim elinde kalani hayvani alirim diye düsünüyor. Bunu yapmalari yanlistir. Önceden alsalar daha iyi olur" seklinde konustu.



"8 bin TL’den baslayip, 15 bin TL’ye kadar degisiyor"

Küçükbas hayvan saticisi Adil Kökçü, satislarin iyi oldugunu söyleyerek, "Küçükbasin satislari daha yeni basladi, devam ediyor. Su an bende 150 koç var. 8 bin TL’den baslayip, 15 bin TL’ye kadar degisiyor. Koçun kilosuna göre fiyat degisiyor" dedi.

Vatandaslarin kurbanlik alimini son güne birakmamalari gerektigini ifade eden Kökçü, "Vatandaslarin son günde kurban düser dedikleri olay su; koç seçildikçe 8 bin TL’lik, 10 bin TL’lik koç kaliyor. Insanlar fiyatinin düstügünü zannediyor. Fiyati düsmüyor, koç seçiliyor" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile