Kurbanlik Son Güne Kalinca Pazarda Yogunluk Olustu

Kurbanlik Son Güne Kalinca Pazarda Yogunluk Olustu

Denizli’de vatandaslar Arife günü canli hayvan pazarina akin ederek kurbanliklarini almaya basladi. Kurbanliklar araçlara teker teker yüklenerek götürülürken, fiyatlar da ise düsüs gözlemlendi.



Kurban Bayrami’na son bir gün kala canli hayvan pazarinda hareketlilik basladi.

Canli hayvan pazarina akin eden alicilar, pazarliklarin yaparak istedigi fiyata kurbanliklarini almaya çalisti. Arife günü oldugundan dolayi fiyatlarda düsüs yasandigi görülürken, geçen seneye oranla bazi besiciler satislarin azaldigini söyledi, bazilari ise arttigini belirtti.

Genelde küçükbas yogunluklu kurbanliklar tercih eden alicilar, kurbanliklarin son güne birakilmamasini söyledi.

Fiyatlarin normal oldugunu belirten Kazim Çetinkaya, yogun bir kalabalik oldugunu ifade ederek, “Vatandaslar son güne birakti ve baya bir yogunluk var. Aslinda son güne birakmamamiz gerekli. Ama bizde telastan dolayi son güne biraktik. Simdiden herkesin kurbani hayirli olsun. Ama son güne birakmasaydik iyiydi. Fiyatlar normal, geçen seneye baktigimizda gayet normal fiyatlar. Büyükbasta özellikle herkesin alabilecegi fiyatlar var. Küçükbasta biraz hareketlilik var ama normal yani. Suanda çok yüksek diyemeyiz. Büyükbasa ilgi biraz az. Küçükbasa daha fazla yogunluk var. Genelde kalabalik aileler büyükbasi tavsiye ediyor. Küçük ailelerde teki tercih ediyor” dedi.



“Ilk baslara göre yogunlugumuz güzel”

Yogunlugun son gün arttigini belirten satici Salih Koç, fiyatlarin düstügünü söyleyerek, “Hayvanlari Çivril’den getirdim buraya. Ilk baslara göre yogunlugumuz güzel ama geçen seneye göre hayvan satislarimiz yüzde 50 daha az. Fiyatlar suanda çökmüs durumda. 26 TL’den baskül suanda 20 TL’lere kadar düstü. Herkes zararina satiyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile