Uzun ve zahmetli bir sürecin ardindan hayvanlarini kesime hazir hale getiren besiciler, emeklerinin karsiligini alabilmek pazarda yerlerini aldi. Türkiye’nin çesitli illerinden gelen besicilere kapilarini açan Ilkadim Kurban Pazari’nda satici ile alici arasinda pazarliklar basladi.
Baskan pazarda
Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, kurban pazarini ziyaret ederek saticilar ve alicilarla sohbet etti. Kesim yerlerini de inceleyen Demirtas, alici ve saticilarin pazarliklarina da sahitlik etti.
“Tüm hazirliklarimizi tamamladik”
Inceleme sonrasi açiklama yapan Baskan Demirtas, Ilkadim Belediyesi olarak her türlü hazirligi yaptiklarini ifade etti.
Kurban pazarina olan ilginin bayram yaklastikça daha da artacagina dikkat çeken Baskan Demirtas, “Pazarimizi ziyaret ettik. Saticilarimiz ortam kosullarindan memnun. Her yil oldugu gibi bu yil da hijyenin en üst seviyede saglanmasi için çalistik. Vatandaslarimizin aldiklari kurbanliklari zorluk yasamadan kestirebilmeleri adina gerekli hazirliklarimiz tamamlandi. Istegimiz halkimizin kurbanlarini belirlenen noktalarda kesmeleri veya kestirmeleri. Burada olusturdugumuz kesim yerlerinde kurbanlar, uzman kasaplar ve veteriner kontrolünde kesilecektir” dedi.
Kurbanliklar Görücüye Çikti
Samsun Ilkadim Belediyesi’nce Güzelyali Mahallesi’nde 27 dönümlük alana kurulan hayvan pazarinda kurbanliklar satisi sunuldu.



















