Kurduklari Düzenek Ile Dutlar Artik Ziyan Olmuyor

Kurduklari Düzenek Ile Dutlar Artik Ziyan Olmuyor

Eskisehir – Eskisehir’de dutlarin yere dökülüp israf olmasi karsisinda içi rahat etmeyen baba ve oglu, kurduklari basit düzenek ve basina yazdiklari yazi ile oradan geçenlerin gönlünce dut yemelerine olanak sagladi.

Sirintepe Mahallesi Demirel sokakta ikamet eden Hüseyin Eren ve oglu Mehmet Ali Eren, müstakil evlerinin önünde bulunan dut agcindan olgunlasip yere düsen meyvelerin ziyan olmasina üzüldü. Bu duruma bir çözüm yolu bulmak için düsünmeye baslayan baba ve ogul, dut agcinin altina fileyi ayakli bir iskelet üzerine gererek basit bir düzenek imal etti. Bu yolla baba-ogul, dutlarin ziyan olmasinin önüne geçti. Düzenegin yanina da ‘Dutlardan yemek helaldir’ yazan baba Hüseyin Eren, dutlari yemekte tereddüt edenlerin rahatça yemelerini sagladi. Hüseyin Eren, yaptigi düzenek sayesinde mahallelinin takdirini kazandi.

"Dutlar artik ziyan olmuyor"

Düzenegin yapiminda yardimci olan ogul Mehmet Ali Eren, babasinin israfi hiç sevmedigini ve bunun için kollari sivadigini belirtti.

Mehmet Ali Eren, babasi Hüseyin Eren’in düzenegi hurda malzemelerden 100-150 lira gibi bir maliyetle yaptigi anlatti. Eren, “Bu dut agaci evimizin önünde oldugu için yaklasik 10 gün önce olgunlasan ve yere dökülen meyveler babami rahatsiz etmeye basladi.

Çünkü babam israfi hiç sevmez. Dutlarin ziyan olmasin diye bir hafta önce de agacin altina bu düzenegi yerlestirdi. Simdi dutlar yere degil filenin üzerine düsüyor. Düzenegin yanina da ‘Dutlardan yemek helaldir’ yazdi. Herkes diledigi kadar alip yiyebiliyor. Bu düzenegin her yil dutlarin olgunlasma zamaninda bu agacin altinda olmasini istiyoruz. Çocuklar basta olmak bütün mahalleli bu durumdan çok memnun, bu ince davranistan dolayi tesekkür ediyorlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile