Van`da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremde hasar gören Diş Hekimliği Fakültesi, kampüs alanında sahra hastanesi kurma çalışmalarını sürdürüyor. Ameliyat başta olmak üzere tüm diş tedavilerinin yapılabileceği sahra hastanesinin kurulma aşamasında çalışan doktorlar, deprem yaralarının sarılması için üzerlerine düşeni yapıyor. Ellerindeki küreklerle çalışarak hastanenin altyapı işini kısa sürede bitirmeyi hedefleyen doktorlar, gece ise 12 kişi bir konteynırda kalıyor.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan araştırma görevlisi Dt. Rahmi Eken, severek Van`a geldiklerini ve halka hizmet verebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "El birliği ile konteynırdan oluşan hastanemizi kurduk. Herkes el ele vererek çalışmalara katkı sağlıyor. Diş tedavisi yapan narin ellerin kazma kürekle çalışması çok anlamlı. Gece 6`şar kişilik gruplar halinde bir konteynırda kalmamıza rağmen severek çalışıyoruz. Arkadaşlarla yaptığımız bu işten dolayı gurur duyuyoruz" dedi.
Kürekli Doktor Ekibi İş Başında
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından kurulmaya çalışılan sahra hastanesinin altyapı işinde doktorlar çalışıyor.



















