Global Compact Türkiye açıklamasına göre, Yönetim Kurulu'na Akkök, Anadolu Efes, ARGE Danışmanlık, Bilim İlaç, Borusan Holding, Coca Cola İçecek, Doğuş Otomotiv, Borsa İstanbul, Koç Holding, Sabancı Holding, TSKB, Yüksel Holding, ZED Tanıtım ve Zorlu Holding'in temsilcileri ile sekretaryayı üstlenen TİSK ve TÜSİAD seçildi.
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayan ilk Türk şirketi ARGE Danışmanlık'tan Yılmaz Argüden Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Ağı Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.
Yeni Yönetim Kurulu, sözleşmenin Türkiye Ağı'nı güçlendirmesini, uluslararası boyutta temsil edilmesini ve mevcut üyelerin etkililiğinin artırılmasını öncelikli hedefler olarak belirledi.
Sürekli rekabet içindeki iş dünyasında ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere, evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımını benimseyen ve vizyonu ''sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi'' olan BMKİS'e taraf olmak gönüllülük esasına dayanıyor.
Bu kapsamda insan hakları, çalışma koşulları, çevre koruma ve yolsuzlukla mücadele başlıklarında 10 temel prensip belirlendi. Dünyanın en geniş gönüllü platformunu oluşturduğu belirtilen binlerce şirket, sendika ve sivil toplum örgütü, bu evrensel ilkeleri; iş stratejilerinin, operasyonlarının ve kültürlerinin bir parçası haline getireceklerini ilan ederek Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne katılıyor.
Verilen bilgiye göre, Türkiye'den 247 kurum sözleşmeyi imzaladı. BMKİS, Türkiye'de de kurumsal sürdürülebilirlik kavram ve fikrinin yayılması ve kalkınma hedefine yönelik olarak iş dünyasıyla işbirliği yapılması açısından önemli katkılar sağlıyor.
Muhabir: Ziya Altunbaş
Yayıncı: Zekeriya Gülün
''küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Ağı'' Yönetim Kurulu'nu Belirledi
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Ağı, düzenlenen Genel Kurul'da Yönetim Kurulu'nu seçti. Yeni yönetim kurulu BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Ağını 2013-2016 döneminde temsil edecek.