Gayri safi milli yurtiçi hasılaya göre yapılan sıralamada birinci gelen Tokyo'yu New York, Los Angeles, Şikago ve Londra takip etti. Bu sıralamada İstanbul 30'uncu geldi.
Ortadoğu'dan listeye 27'inci sıradan sadece Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai girdi. Bu şehri Roma, Amsterdam ve Mexico City takip etti.
Dergi yetkilileri listeye, yükselen şehirlerin yanı sıra ticari hayata hükmetmeye devam eden dünyanın başta gelen şehirlerinin dahil edildiğini belirtti. Endeksteki dünyanın en küresel 10 şehrinden 5'inin Asya ve Pasifik'ten geldiği dikkatlerden kaçmadı: Tokyo (3), Hong Kong (5), Singapur (8), Sidney (9) ve Seul (10).
Dergideki analizde uzmanlar, daha çok insanın tarlalardan şehirlere göç etmesiyle küreselliğin de batıdan doğuya doğru hareket ettiğini savundu. Küreselleşmenin dramatik etkilerinin Bangalor, San Paulo ve Şanghay gibi gelişen şehirlerde daha net görülmeye başladığı ifade edildi.
Seçimlerin sadece şehrin büyüklüğüne göre yapılmadığı kaydedildi. Endeks ile bir şehrin kendi sınırları ötesinde meydana gelen hadiselerde ne kadar söz hakkına sahip olduğu, küresel marketler, kültür ve yenilikçilik üzerine olan etkisi ve bunlarla olan entegrasyonunun da göz önüne alındığı vurgulandı.
Analizde ayrıca '21'inci yüzyıla Amerika, Çin, Brezilya ya da Hindistan'ın değil şehirlerin hükmedeceği' ifade edildi.
Listeye Hindistan'ın başlıca şehirlerinden Yeni Delhi (45), Mumbay (46) ve Kolkata (63) girdi. Pakistan'dan Karaçi 63'üncü, Bangladeş'ten de Daka 64'üncü geldi. Listede en son sırayı (65) Çongking (Güneybatı Çin) aldı.