'Kurgusal Durusma Konferansi'

'Kurgusal Durusma Konferansi'

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Çagdas Hukuk ve Adalet Toplulugu tarafindan tertip edilen “Kurgusal Durusma Konferansi” etkinligine katildi.

Karalar, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ögrencileri ile bir araya geldi, Çagdas Hukuk ve Adalet Toplulugu tarafindan organize edilen Mahkeme Simülasyonu Programi’nda ögrencilere hitap etti. Belediye-Üniversite is birliklerine son derece önem verdigini belirten Baskan Zeydan Karalar, “Adana’daki kurum ve kuruluslarin, Çukurova Üniversitesi gibi önemli bir üniversiteden yeteri kadar faydalanmadigi kanaatini tasiyan, bu iliskiyi yogunlastirmaya çalisan ve bunun için çaba gösteren bir belediye baskaniyim. Çukurova Üniversitesi bir bilim kurumu, önemli bir üniversite, güneyin ve Adana’mizin gururu. Sizler Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birinde ögrenim görüyorsunuz” ifadelerini kullandi.

Hukuk Fakültelerinin ve avukatlik mesleginin önemine ayri bir parantez açan Baskan Zeydan Karalar, adaletin ve hukukun bir ülke ve toplum için vazgeçilemez kavramlar oldugunu, yapi tasi olarak algilanmasi gerektigini aktardi. Türkiye’nin tam anlamiyla bir hukuk devleti olmasi için hukukçulara bu noktada büyük isler düstügünü anlatan Baskan Zeydan Karalar, avukat, savci ve hakim olacak hukuk fakültesi ögrencilerinin en zor görevleri basaracagina inandigini kaydetti.

Karalar, Çukurova Üniversitesi gibi bir üniversiteden mezun olmanin gururunu yasadigini da söyleyerek, “Her kosulda sizin yaninizda ve sizin destekçiniz oldugumu bildirmek için buradayim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile