Kursiyer Ve Eğitmenlerin Sorunları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, İş-Kur'un organize ettiği kurslara katılanlar ile halk eğitim merkezlerindeki eğitmenlerin sosyal güvenlik sorunlarını iki ayrı önergeyle Meclis gündemine taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, İş-Kur'un organize ettiği kurslara katılanlar ile halk eğitim merkezlerindeki eğitmenlerin sosyal güvenlik sorunlarını iki ayrı önergeyle Meclis gündemine taşıdı.
Tankut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Türkiye İş-Kurumu'nun zaman zaman düzenlediği ve bir kısmı 'iş garantili' olan kursa katılan vatandaşlar adına yatırılan sigorta primlerinin sadece iş kazası ve mesleki hastalıkları kapsadığını söyledi.
Yılmaz Tankut, bu uygulamayla kursiyerin kendisinin ve ailesinin normal sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını, emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısına ise sayılmadığına dikkat çekip, yaşanan ve gelecekte yaşanması kesin olan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini bildirdi. Tankut, yaptığı açıklamada, "Diğer taraftan, iş bulabilme hayali ile İş-Kur'a müracaat ederek bir meslek sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın pek çoğunun iş bulamadığı da bir vakıa. Böylece, hem devletimizin kaynakları ve
zamanı hem de vatandaşlarımızın emek ve zamanı ziyan olmakta, kursun amacına ulaşmadığı durumlarda ise devletimize olan güven zedelenmektedir" dedi.
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Çıraklık Eğitim Merkezleri'nde öğreticilik yapan hocaların sigorta primlerinin bazen 30 gün üzerinden bazen de eksik olarak ödendiğine dikkat çekerek, bu konudaki spekülasyonların giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile