Atölyesinde günlerini ağaç kütüklerini özenle işleyerek geçiren Özgül, ürettiği klasik kemençelerin sanatçının elinde nağmeye dönüşmesini istiyor.
Necmi Özgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptığı klasik kemençenin, birçok virtüözden tam not aldığını söyledi.
Klasik kemençenin Türk müziğinde kullanılan, tırnak ile çalınan, yaylı çalgılardan birisi olduğunu ifade eden Özgül, "Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarında aldığım eğitimden sonra klasik kemençe yapımını öğrendim. Ondan sonra da boş zamanlarımı değerlendirmek için hobi olarak klasik kemençe yapımına devam ettim.
Aynı zamanda Süleymanpaşa Belediyesi bünseyinde devam eden Engelsiz Yaşam Korosundaki arkadaşlarımızın da çalgılarının tamiratını yapıyorum. Müzik aletleri ile uğraşmayı seviyorum. Bir klasik kemençeyi ortaya çıkarmak 3-4 ayı bulabiliyor." dedi.
Özgül, ağaçlara şekil verip ortaya bir müzik aleti çıkarmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, bu işi gençlere de öğreterek geleceğe taşınmasını istediğini de sözlerine ekledi.
Kursta Öğrendiği Klasik Kemençe Yapımı Hobisi Oldu
Hasan Sezai Tasavvuf Musikisi Araştırmalar Derneği Başkanı Necmi Özgül, Süleymanpaşa Belediyesi konservatuvarında aldığı eğitimden sonra öğrendiği klasik kemençe yapımını, hobi haline getirdi.