Kursunlu Sahilinde Ikinci Etap Müjdesi

Kursunlu Sahilinde Ikinci Etap Müjdesi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan yesil alan düzenlemesi, yürüyüs yolu ve aydinlatma çalismalariyla ayricalikli bir kordona dönüsen Gemlik Kursunlu kordonu, düzenlenen sembolik törenle açildi. Törende konusan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Kursunlu kordonunun ikinci etapta 1 kilometre daha uzatilacagini, yine bölgeyi yakindan ilgilendiren Kumsaz Bölge Parki ve spor salonu ile ilgili de ihaleye çiktiklarini belirterek, bölgenin sadece 2-3 ay degil, yil boyunca bir cazibe merkezi haline gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Bursa’nin sahil kenti kimligini öne çikarmak için Mudanya, Gemlik ve Karacabey sinirlarindaki 115 kilometre deniz kiyisi ile Iznik ve Uluabat’taki 162 kilometre göl kiyisinda önemli düzenleme çalismalarini hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, sahillerdeki kaliteyi giderek yükseltiyor. Yaz sezonunda 24 adet halk plajinda, 29 idari personel, 135 temizlik personeli ve 30 araçlik filo ile 30 hektarlik sert zemin ve 76 hektarlik kumluk alanin temizligini yapan, bu yil hem Iznik hem de Karacabey sahillerine mavi bayrak kazandiran Büyüksehir Belediyesi, Gemlik’in Kursunlu sahilinde de muhtesem bir dönüsüme imza atti. Sahil bandinda yürüyüs yollarinin yetersizligi, istinat duvarlarindaki çökmeler ve zemindeki deformeler yüzünden sik sik bölge halkinin sikayetlerine konu olan Kursunlu sahili, Büyüksehir Belediyesi tarafindan sil bastan yenilendi.

Isil isil oldu

Yapilan 75 bin ton dolgu ile mevcutta 2 metre olan yaya kaldiriminin genisligi 18 metreye çikarildi. Yaklasik 400 metre uzunlugundaki sahil bandinda bin 500 metrekare olan yürüyüs alani, yapilan düzenlemelerle 9 bin 500 metrekareye yükseltildi. Sahilde 2 bin 300 metrekare yesil alan olusturulurken, 52 adet agaç ve 710 adet çali bitkisi dikildi. Özellikle yaz aylarinda yogun bir sirkülasyonun oldugu sahilde, 24 adet direk üzerine 43 adet aydinlatma armatürü montaji yapilarak, alanin geceleri de vatandaslar tarafindan güvenli ve konforlu bir sekilde kullanilmasi saglandi.

Açilis müjdelerle yapildi

Kursunlu sakinlerinin yaz boyu kullanma imkani buldugu Kursunlu kordonu, düzenlenen sembolik bir törenle hizmete açilmis oldu. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yani sira Bursa milletvekilleri Zafer Isik ve Mustafa Yavuz ile AK Parti Il Baskani Davut Gürkan’in da katildigi törene bölge sakinleri de ilgi gösterdi. Konusmasina bölge sakinlerine yeni müjdeler vererek baslayan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, "Birileri laf üretir, biz icraat yapariz. Siz soruyorsunuz simdi ‘bundan sonra ne olacak’ diye. Size 2 müjde vereyim. Kumsaz Bölge Parkimizin 3 Ekim’de ihalesi var. Spor salonumuzun ihalesine de çikiyoruz. Hem spor salonumuzu hem bölge parkimizi Kursunlu ve Kumsaz sakinlerine kazandiracagiz. Bunun yaninda sahil düzenleme devam edecek. Kursunlu kordonunun kalan bir kismini da önümüzdeki yil yapacagiz. Burasi önemli bir çekim merkezi olacak" dedi.



365 gün yasam

Kursunlu ve Kumsaz bölgesinin sadece yaz aylarinda yilin 2-3 ayi yasam olan bir yer olmaktan öte, yilin 365 günü yasam olan bir bölge haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Baskan Aktas, "Bu sehre bir çivi daha çakabilir miyiz? Böyle bir derdimiz, heyecanimiz var. Daha güzel Kursunlu, Gemlik, Bursa hazirlayabilir miyiz? Baska bir derdimiz yok. Birileri bos durmuyor. Yalan ve iftiralarla bu süreci saptirmaya çalisiyor. Siz bize bir emanet verdiniz, biz bu emaneti en iyi sekilde koruyup, bizden sonra geleceklere devretmenin hesabindayiz. O yüzden Bursa’nin 17 ilçesinde, bin 60 mahallesinde dokunmadigimiz nokta yok. Ancak unutmayin, biz bütün bu çalismalari sizin alin terinizle verdiginiz vergilerle yapiyoruz. O yüzden, buradaki banka, aydinlatma diregine, agaca sahip çikmak hepimizin sorumlulugudur. Bu arada inis merdivenleriyle alakali çalismalari da en kisa zamanda yapiyoruz. Kursunlu kordonu hayirli olsun" dedi.

Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da hemen her Bursalinin hatiralarinda Kursunlu’ya dair bir seyler olabilecegini belirterek, "Kursunlu güzeldi ancak simdi çok farkli bir güzel. Bu güzel çalismaya imza atan basta Baskanimiz Alinur Aktas olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hayirli, ugurlu olsun" diye konustu.

Kursunlu Mahalle Muhtari Hüseyin Ormanlar da mahallelerine kazandirilan ayricalikli kordon için Baskan Aktas’a tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Kursunlu kordonu kurdele kesilerek hizmete açilirken, Baskan Aktas ve protokol üyeleri kordonda gezerek, vatandaslarla sohbet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile