Kürt aydın Miroğlu: Herkes demokratik ve siyasi çözüme kendisini alıştırmalı

Taraf Gazetesi yazarı Orhan Miroğlu, demokratik açılım konusunda toplumun birçok kesimine önemli görevler düştüğünü söyledi. Demokratik açılım konusun

  Taraf Gazetesi yazarı Orhan Miroğlu , demokratik açılım konusunda toplumun birçok kesimine önemli görevler düştüğünü söyledi . Demokratik açılım konusunda son günlerde yaşanan gelişmeleri Cihan Haber Ajansı ' na değerlendiren Miroğlu , başta hükümet ve muhalefet partileri olmak üzere herkesin ciddi şeyler yaparak demokratik ve siyasi çözüme kendisini alıştırması gerektiğini vurguladı .

Miroğlu açılımın son iki üç ayında siyasi kilitlenme olduğunu ve demokratik açılımın devam etmediğini belirterek , " Bu siyasi kilitlenmeyi AK Parti ve BDP yeni bir siyasi diyalog ve müzakereyi benimseyerek aşabilir gibi bir noktada da değiller . Çünkü bu soruna en yakın ve bu inkâr sürecini sayın başbakanında dediği gibi , bitirmede çok önemli işler yapmış AK Parti ' den gelen açıklamalara baktığımız zaman doğrusunu isterseniz AK Parti ' nin artık Kürt Sorunu ' nda demokratik ve siyasi teamüllerden , bunu benimseyen teamüllerden giderek uzaklaştığını görüyorum . " yorumunun yaptı .

Açılımın , hükümetin politikasızlığı ve bu politikasızlığı kendi hanesine politik bir yarar olarak kullanmak isteyen PKK ' nın son hamlesiyle birlikte tıkandığını aktaran Miroğlu , Kürt meselesinde şiddeti ön gören , güvenlik tedbirlerini siyasi ve demokratik yöntemlerin üstünde tutan herkesi sükûnete davet etmek gerektiğini aktardı . Herkesin demokratik ve siyasi çözüme kendisini alıştırma noktasında ciddi şeyler yapması gerektiğini vurgulayan Miroğlu , " Hükümet , BDP ve ana muhalefet partisi bu konuda ciddi şeyle yapmalı . En önemlisi Türk milliyetçileri yapmalı . Türk milliyetçiliğinin bugünkü temsilcisi MHP olamaz . Tam da etnik çatışma içinde olan iki kardeş halkın sorunları karşında elinde idam ipiyle neredeyse dolaşacak olan bir partinin Türk milliyetçilerini temsil ettiğini ben asla düşünmüyorum . Türk milliyetçiliği benim bildiğim kadarıyla kucaklayıcı bir milliyetçiliktir . Yenide idam sehpalarını kuralım , OHAL ' i ilan edelim derseniz Türk milliyetçiliğini nereye koyacağız . " ifadelerini kullandı .

Kürt medyasının PKK ' ya yakın bir medya olduğunu vurgulayan Miroğlu bağımsız bir Kürt medyası olmadığını ve bir takım internet sitelerinin de Türkiye ' nin siyasi gündeminden kopuk bir biçimde yayın yaptıklarını belirtti .

Ergenekon yapılanmasının Doğu ' da yaşanan olaylar üzerindeki etkisine de değinen Miroğlu , Ergenekon ' un Kürt meselesi üzerinden kurgulandığını belirterek , " Biz biliyoruz ki son 10 yılda Türkiye ' de siyaseti çeşitli kurumları ele geçirerek çeşitli kurumlarla ittifak yaparak bu savaşın sürmesini sağlayan Ergenekon oldu . " diye konuştu .

Medyaya da çağrıda bulunan Miroğlu , medyanın oynadığı rolün çok önemli olduğu ifadelerini kullandı . Miroğlu , " 80 yaşına gelmiş hala silahı , tüfeği topu işaret eden generalleri çıkarıp televizyonlarda saatlerce konuşturmaktan lütfen vazgeçsinler . Bu toplumda vicdanlı insanlar var . Bu toplumda statü istemeyen , cebimi parayla dolduracağım demeyen insanlar var . O insanları konuştursunlar . Bir de Kürt halkı bu konuda ne düşünüyor . Neden sadece Orhan Miroğlu konuşuyor . Niçin sadece Altan Tan , Sezgin Tanrıkulu konuşuyor . Bizzat bu işi yaşayan insanlarda konuşsun artık . Direkt iki halk arasında köprüler kurulsun . " dedi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile