Kürt Siyasetçi Yazar: Çözümü Başka Yerde Değil Meclis’Te Aramak Gerekir (Özel)

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun Hatip Dicle ile ilgili aldığı kararın ardından Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)‘nin, Meclis’i boykot etmesiyle ilgili Kürt siyasetçilerden sağduyu çağrısı gelmeye devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun Hatip Dicle ile ilgili aldığı kararın ardından Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)‘nin, Meclis’i boykot etmesiyle ilgili Kürt siyasetçilerden sağduyu çağrısı gelmeye devam ediyor. Halkın Emek Partisi (HEP)‘in eski Genel Başkanı ve DTP’nin kurucularından Feridun Yazar, sinirlerin gerildiği bu ortamda herkesi sağduyulu davranmaya davet ederek, çözümün başka yerlerde değil, Meclis zemininde aranması gerektiğini kaydetti.

    Feridun Yazar, Cihan Haber Ajansı (Cihan)‘na yaptığı açıklamada, YSK’nın Hatip Dicle‘nin vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili kararını eleştirdi.

    YSK’nın tartışmalı bir kurum, aldığı kararların ise siyasi olduğunu ileri süren Yazar, BDP’nin boykot kararını ise demokratik bir talep olarak gördü: “Girmeyeceklerse onların bileceği bir şey. Daha önce bir arkadaşları dışarıda kalsa girmeyeceklerini açıklamışlardı. Bu onların demokratik haklarıdır. Ama bunun için için anayasa değişikliğini olması lazım. Bu olmadığı sürece Türkiye’deki kaoslar devam edecek ve olayların ardı arkası kesilmeyecek. Bunların artık bitmesi lazım.” dedi.

    "SAĞDUYU ÇAĞRISI"

    Yazar, Türkiye’nin son bir süreçten geçtiğinin bunun için herkesin sağduyulu olması gerektiğini ifade etti. Yazar, şu çağrıyı yaptı: “Her şeyden önce sağduyuyu çözümde aramak gerekir. Çözüm olursa zaten işler kendiliğinden yürüyecektir. YSK kaos yaratıyor ama biz sürekli sağduyu çağrısı yapıyoruz. Bunu her zaman ihtiyaç var. Ama kaos yarattıktan sonra sağduyu çağrısının bir anlamı olmuyor. Çözümü gerçekleştirmek gerekir. Son derece basittir bu olay çözülebilir Meclis’te. En azından buna dair bir açıklama deklare edilebilir. Bu gerginlik de yumuşayacaktır. Bu durumun düzeltilmesi lazım. Gerekli düzenlemeler için herkes de destek verecektir.” değerlendirmesini yaptı.

    "ÇÖZÜM YERİ MECLİS"

    Feridun Yazar, çözüm mercii olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’(TBMM)‘ni işaret etti. Özellikle BDP’lilere “Ne olursa olsun Meclis’te çözüm bulunmalı.” çağrısında bulunan Yazar, “Meclis vazgeçilemeyecek tek çözüm yeridir. Demokrasilerde çözüm yeri parlamentodur. Bundan vazgeçilemez. Bence BDP’nin aldığı bu karar Meclis’e girmeyecekleri şeklinde algılanmamalı. Bu bir tepki ve tutum olarak algılanmalı, Meclis’i önemsemedikleri şeklinde yorumlanmalı. Dağ çözüm değil. Tamamen Meclis’te aramak lazım. Başka yerlerde aramak doğru değil. BDP’liler, Meclis’e girmeyiz demediler aslında… Boykot ayrıdır, dağa çıkmak ayrıdır.” ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile