Kurtarma Köpegi Ates'e Site Enkazinda Egitim

Kurtarma Köpegi Ates'e Site Enkazinda Egitim

Balikesir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi’na bagli Yildiz Arama Kurtarma Birligi’nin üyesi kurtarma sampiyonu Ates isimli köpek, egitimlerini kentsel dönüsüm nedeniyle yikilan 5 katli 4 bloktan olusan sitenin enkazinda sürdürüyor. 7/24 nöbette olan Ates, yurt içi ve yurt disinda her canlinin imdadina kosmaya hazir.

Arama-kurtarma ve iz sürme köpegi Ates, muhtemel bir afette 7/24 göreve hazir halde bekliyor. Geçtigimiz subat ayinda meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde ve Izmir depreminde enkaz arama çalismalarinda büyük rol oynayan Ates, K9 Köpek Egitmeni Cihan Kurtay ile birlikte her gün K9 Egitim Merkezi’nde 8 saate yakin egitim yapiyor. Ates, Balikesir’in Karesi ilçesi Atatürk Mahallesi’nde deprem raporu çürük çikan 5 katli 4 bloktan olusan sitenin kentsel dönüsüm dahilinde yikilmasi ile egitimini burada sürdürdü. Ates, saklanan objeleri çok kisa sürede bularak egitmeninden tam puan aldi.

Enkaz yönetimini ögreniyorlar

Enkazda yaptiklari egitim hakkinda bilgi veren K9 Köpek Egitmeni Cihan Kurtay, “Burada yaptigimiz egitimler, gerçek yasamdaki enkazlarda çalismamizi kolaylastiriyor. Köpekler, enkaza giris çikisi ögreniyor. Hem kendi fizibilitelerini hem enkaz yönetimlerini olusturmalari bakimindan egitimler büyük bir fayda sagliyor. Bu yikimlarda gerekli izinleri alip, güvenli bir sekilde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Örnek ve öncü konumda sertifikali agir kurtarma yapabilen ekip, unvani ile yurt içi, yurt disi 7/24 nöbette olarak tehlikeye düsmüs her canlinin imdadina kosmaya hazirdir” dedi.



100 binden fazla kisiye egitim verildi

Türkiye’nin örnek egitim alanina sahip Balikesir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi’nin Köpekli Yildiz Arama Kurtarma Birligi, bir yandan kendi egitimlerini sürdürürken, bir yandan da “Okulum Afete Hazir” ve “Daima Güçlü, Daima Hazir” projesi ile 100 binden fazla kisiye afet öncesi, sirasi ve sonrasinda yapilacak dogru davranislar hakkinda egitimler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile