'Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'de ilk defa düzenlenecek "Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı"na ilişkin, "Anadolu Ajansı'nın özellikle Kürtçe haberler servisi açmış olmasını takdire şayan buluyorum. Hem Anadolu Ajansı'nı hem Muş Alparslan Üniversitesi'ni bu girişimden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın ev sahipliğinde, Muş Alparslan Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi'nin katılımıyla Ankara'da AA Genel Müdürlüğü konferans salonunda 29 Mayıs'ta düzenlenecek çalıştaya yönelik, üniversitelerin kültürel çeşitliliğe, kültürel çoğulculuğa önem vermiş olmasını takdirle karşıladığını söyledi.

"Anadolu Ajansı'nın özellikle Kürtçe haberler servisi açmış olmasını da takdire şayan buluyorum. Hem Anadolu Ajansı'nı hem Muş Alparslan Üniversitesi'ni bu girişimden dolayı tebrik ediyorum" diyen Çelik, şunları kaydetti:
"Özellikle bu yörenin üniversiteleri, bu yöre insanını kucaklayacak, buranın kültürel yapısını inceleyecek, bunu yayınlara dönüştürecek, bunları sempozyumlarla panellerle konferanslarla halka mal edecek faaliyetler içerisinde olması bunların varlık sebeplerinden birisidir. Dolasıyla bu girişimi tebrik ve takdir ettiğimi ifade etmek isterim."
Çelik, Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin Anadolu Ajansı olduğunu vurgulayarak, "Adı üzerinde Türkiye'nin milli ajansıdır. Dolasıyla bu anlamda kucaklayıcı olması, özellikle hükümetin çözüm süreciyle birlikte yaptığı bu kültürel reformlarının paralelinde bir adım atmış olması da her türlü takdire şayandır" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile