Kurtlar Vadisi Hayranı Çetenin Ele Geçirilen Malzemeleri Görenleri Şaşırttı

Kurtlar Vadisi Hayranı Çetenin Ele Geçirilen Malzemeleri Görenleri Şaşırttı

Samsun`da Kurtlar Vadisi hayranı çeteye yapılan operasyonda ele geçen malzemeler polisi bile şaşırttı.


Kurtlar Vadisi dizisinde kullanılan bir araç üzerindeki plakanında ele geçirildiği operasyonda, malzemelerin çeşitliliği çete üyelerinin teknolojinin her nimetinden faydalandığını ortaya çıkardı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KCM) ekiplerinin, yaklaşık 1 yıldır takibini yaptığı çeteye yönelik 550 polisle kent merkezi, Çarşamba ve Terme ilçelerindeki 72 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda ele geçirilen malzemeler bir bir sergilendi. Önceki gün gerçekleştirilen operasyonda bir köy muhtarının da aralarında bulunduğu 41 kişi, ``Silahlı suç örgütü kurmak suretiyle nitelikli yağma, tehdit, yaralama, ihaleye fesat karıştırma, çek senet tahsilâtı yapmak, tefecilik, silahla adam yaralama, ruhsatsız silah kullanma ve bulundurma`` suçlarından gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında şahısların üzerlerinde araç, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçen malzemeler çetenin yakalanmamak için her türlü yolu denediğini ortaya koydu. Çete üyelerinden elde edilen malzemeler sergilenerek kamuoyu ile paylaşıldı. Çete üyelerinden elde edilen bir araç plakasının hikâyesi ise oldukça ilginç. 34 PN 080 numaralı plakayı kullanan çete üyesinin, bu plakayı Kurtlar Vadisi dizisinde gördüğünü bu plakanın üzerinde olan aracı satın aldığını ve kullanmaya başladığını söylediği bildirildi. Kurtlar Vadisi hayranı çete üyelerine yönelik operasyonda ayrıca, 10 ruhsatsız tabanca, 25 ruhsatsız av tüfeği, bu silahlara ait 3 bine yakın mermi ve fişek, 1 gizli kamera böceği, 8 laptop, 1 adet mutfak tüpüne dolum yapma mekanizması, 4 çelik yelek, bir kilogram esrar, 2 telsiz, bir elektroşok cihazı, sinyal kesici jimmer cihazı, biber gazı, mekanik cop ile çok sayıda çek ve senet ve tapu senedi ele geçirildi. Bir masaya sığmayan malzemeler boş bir odada yerlere serilerek ancak sergilendi. Çeteden şimdiye kadar 228 kişinin şikâyetçi olduğu bildirildi. Sergilenen malzemeleri yerinde gören ve inceleyen Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, "Milletimizin devletine güvenini tazeleme anlamında arkadaşlarımız çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdiler. Şunun da bilinmesini isterim, kanunsuz hangi çete veya oluşum varsa bunlarla ilgili mağdur olanlar bu kişiler karşısında devletine güvensin. Bu kişilerin de karşılığını bulacağına emin olsun." diye konuştu.

Öte yandan Samsun’da ilk defa bu operasyonla birlikte çete suçundan göz altına alınanların mal varlıklarının yanı sıra birinci derece akrabalarının da tüm mal varlıklarına haksız kazançtan elde edilme şüphesine karşılık ülke genelinde dondurma kararı verildiği bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile