Kurtulmus, Ermenistan'in Saldirilarinda Sivillerin Hayatini Kaybettigi Gence'yi Ziyaret Etti Açiklamasi

'Çevredeki yikintilar, kirli bir yüzü bütün dünyaya ifsa eden açik kanitlardir. Buna ragmen dünya bu gerçegi görmek istemedi' 'Savas sirasinda insanlik disi saldirilariyla gündeme gelen Ermenistan'i siddetle telin ettigimizi, burada asla unutulmamasi gereken bir insanlik suçu islendigini kayit düsmek için bugün buradayiz'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Karabag'daki savasta Ermenistan tarafindan Azerbaycan'in sivil yerlesim birimlerine balistik füzelerle düzenlenen saldirilara iliskin, "Çevredeki yikintilar, kirli bir yüzü bütün dünyaya ifsa eden açik kanitlardir. Buna ragmen dünya bu gerçegi görmek istemedi." dedi.

Kurtulmus baskanligindaki AK Parti heyeti, savas döneminde Ermenistan'in balistik füzelerle saldirdigi ve sivil kayiplarin yasandigi Gence kentini ziyaret etti.

Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Genel Baskanvekili Tahir Budagov ile Gence Valisi Niyazi Bayramov'un eslik ettigi heyet, yikilan binalarin enkazini gezerek incelemelerde bulundu, buralara karanfil birakti.

Kurtulmus, gazetecilere yaptigi açiklamada, Ermenistan'in gece yarisi meskun mahalle füze saldirisi düzenleyerek tamamen insanlik disi bir eyleme imza attigini vurguladi.

Savas meydaninda mertçe savasamayanlarin kallesçe sivillere saldirdigini belirten Kurtulmus, sunlari söyledi:

"Çevredeki yikintilar, kirli bir yüzü bütün dünyaya ifsa eden açik kanitlardir. Buna ragmen dünya bu gerçegi görmek istemedi. Savas sirasinda insanlik disi saldirilariyla gündeme gelen Ermenistan'i siddetle telin ettigimizi, burada asla unutulmamasi gereken bir insanlik suçu islendigini kayit düsmek için bugün buradayiz. Ümit ediyoruz ki; zaman içerisinde bütün uluslararasi çevreler tarafindan da geregi yerine getirilerek bu suçu isleyenler hakkinda gerekli islemler baslatilir. Ermenistan'i bir kez daha yaptiklari bu insanlik disi vahset dolayisiyla telin ediyoruz."

- Kurtulmus, tarihi anitlari ziyaret etti

AK Parti heyeti, Gence'deki Imamzade Külliyesi'ne de ziyarette bulundu. 12 imamlardan 5'incisi Muhammed el-Bakir'in oglu Ibrahim'in mezarinin bulunduguna inanilan türbeyi ziyaret eden heyete, Kafkas Müslümanlari Idaresi Dogu Bölgesi Temsilcisi Tahir Abbasov bilgi verdi.

Kurtulmus, türbede Kur'an-i Kerim okudu, dua etti.

AK Parti heyeti daha sonra ünlü sair ve düsünür Nizami Gencevi'nin türbesini ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile