Kurtulmuş: Halkın iradesine uyun

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'lilere halkın iradesine uyun çağrısında bulundu.

  Kurtulmuş , CHP ' lilere ' Kardeşim su anayasa tartışmasını bari hayatınızda bir kere olsun millet neye karar verecekse buna uyun , buna tabi olun . ' ç ; ağrısında bulundu .

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş , memleketi Ordu il kongresine katıldı . Atatü ; rk Spor Salonu ' nda yapılan kongrede eski il başkanı Erkan Temiz ve Temiz genel merkez tarafından gö ; revden alındıktan sonra gö ; reve getirilen İlkay Kılıç ; aday oldu . Her iki aday da SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ; başkanlığında iki ayrı divan listesi sundu . Ancak Malkoç ; , Erkan Temiz tarafından sunulan listeden feragat ettiğini aç ; ıkladı . Bu sırada tartışmalar yaşanırken divan başkanlığı seç ; imi gerginliğe yol aç ; tı . Trabzon ' dan gelen bazı partililer Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demir ile tartıştı . Bu sırada bir partili ' hainler , kitapsızlar sizinle Trabzon ' da hesaplaşacağız ' diyerek salonu terk etti . Bu arada Erkan Temiz ' in divan listesinin dü ; ştü ; ğü ; belirtildi .

Tü ; rkiye ' nin asıl gü ; ndeminin ekonomi olduğunu ifade eden SP Genel Başkanı Kurtulmuş ise ne zaman AK Parti ' nin oyları dü ; şü ; şe geç ; se CHP ' nin ' Laiklik elden gidiyor ' diyerek AK Parti ' nin oylarının ç ; ıkmasına neden olduğunu sö ; yledi . Kurtulmuş , ' Adamın oyu 22 Temmuz 2006 seç ; imlerinde yü ; zde 26 ' ya dü ; şmü ; ş , Cumhuriyet Halk Partisi bağırıyor laiklik elden gidiyor diye . 27 Nisan muhtırası , 367 garabeti , Cumhuriyet mitingleri ile Başbakan ' ın kendi ifadesi ile yü ; zde 26 olan oy oranını aldılar ç ; ıkardılar yü ; zde 47 ' ye . Yanlış mı sö ; ylü ; yorum , Gü ; rcistan ' a mı Ukrayna ' ya mı ne gidiyordu Başbakan , diyordu ki oyumuz yü ; zde 26 . Cumhuriyet Halk Partisi ' ne diyoruz , kardeşim su anayasa tartışmasını bari hayatınızda bir kere olsun millet neye karar verecekse buna uyun , buna tabi olun diyoruz . Bunları sö ; yleye sö ; yleye geldik . Şimdi baktık ki Cumhuriyet Halk Partisi ' nde bir değişim var . Kılıç ; daroğlu ' nun ilk verdiği demeç ; şu ; o kadar sevindim ki , devlet elden gidiyor , cumhuriyet elden gidiyor , ç ; ü ; nkü ; 6 milyon işsiz var . Ü ; skü ; dar ' da sabah oldu . Cumhuriyet Halk Partisi ' ndeki bu değişim bü ; yü ; k değişimdir . ' dedi .

Kurtulmuş , Cumhuriyet Halk Partisi ' ndeki bu değişimin sebebinin Saadet Partisi olduğunu herkesin sö ; ylediğini belirterek , bundan rahatsız olmadığını , Kılıç ; daroğlu ' nun kendisinin 2 yıldır sö ; ylediklerini dile getirmesinin aksine kendisini memnun ettiğini sö ; yledi . Kurtulmuş , Erdoğan ile Baykal ' ın da birbirleri ile siyasi tahtrevalli oynadığını belirterek Baykal ' ın gitmesi ile Erdoğan ' ın yere vurduğunu ileri sü ; rdü ; .

Kurtulmuş , ' Saadet Partisi olarak her sö ; zü ; mü ; zü ; n arkasındayız . Bizim anayasa iç ; in teklifimiz , şu anki tekliflerin 30 yıl ilerisindedir . Tü ; rkiye ' de laik , demokratik , gerç ; ekten reformcu , gerç ; ekten herkesin eşit , ö ; zgü ; r ve refah iç ; inde olduğu bir anayasayı , milletin anayasasını Saadet Partisi yapacaktır . ' diye konuştu .

Numan Kurtulmuş , Saadet Partisi ' nin muhazafakar bir parti olmadığını , maneviyatç ; ı bir parti olduğunu belirterek partinin diğer ö ; zelliklerinin ise anti emperyalist olması gibi ö ; zelliklerin oluşturduğunu aktardı .

Samanyolu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile