Kurtulmuş: Kanal Projesi Bir Hayal

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kanal İstanbul projesinin bir hayal olduğunu söyledi.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kanal İstanbul projesinin bir hayal olduğunu söyledi. Partisinin Eyüp İlçe Merkezi’nin açılış törenine katılan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve ‘çılgın proje’ olarak anılan Marmara denizi ile Karadeniz’i bağlayan kanal projesi hakkındaki görüşlerini açıkladı. Projenin halkın aklını meşgul etmek üzere ortaya atıldığını iddia eden Kurtulmuş, bundan sonra kanal projesi ile ilgili konuşmayacağını belirtti.

Cuma namazını Eyüp Sultan Camii’nde kılan Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, namaz sonrasında Eyüp esnafını ziyaret etti. Camii çevresindeki esnafı dolaşan Kurtulmuş, esnafla tokalaşarak sohbet etti. Esnaf ziyaretinin ardından aynı bölgede partisine ait Eyüp İlçe Merkezi’nin açılış törenine katılan Kurtulmuş, burada partililere hitap etti. Has Parti’nin kısa sürede kuruluşunu tamamlayarak seçime girdiğini hatırlatan Kurtulmuş, Türkiye’de eski siyaset anlayışının geride kaldığını vurguladı.

HAS Parti‘nin Türkiye siyasetine yeni bir üslup kazandırdığını aktaran Kurtulmuş, diğer liderlerin üsluplarını eleştirdi. Siyasi parti liderlerinin Türkiye’de ‘fakirlik nasıl önleneceği, işsizliğin nasıl çözüleceği, sanayileşmenin nasıl gerçekleşeceği, dış borcun nasıl ödeneceğinin konuşulmadığını aktaran Kurtulmuş, “Bir birilerine hakaret ediyorlar. Birisi diyor ki ‘Recep Bey’ diğeri diyor ‘Kemal efendi.’ Birisi diyor ki ‘bu ayvayı Recep Bey’e yedireceğim.’ Birisi diyor ki ‘merdiven çıkmayı bilmiyorsun’ öbürü diyor ki ‘Sen de beygire binmeyi bilmiyorsun.’ Biri diyor ki ‘ben meydana çıkar gençlerle gösteri yaparım’ diyor. Öbürü ‘seni bozkurtlarla kovalarım.’ diyor. Diğeri mitingden cevap veriyor diyor ki ‘ben kurtlarla, çakallarla dolaşmam hadi erkeksen gel bizim kahvenin önünde kavga edelim.’ diyor. Öteki A… diyor noktayı koyuyor. Önümüzdeki seçim günlerinde daha da ağır hakaretleri işiteceksiniz. Millet bunu bildiği için Has Parti’nin gözünün içine bakıyor. “ diye konuştu.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Kanal İstanbul projesine de değinen Kurtulmuş, projenin bir hayal olduğunu söyledi. Seçim sürecinde insanların akıllarını meşgul etmek için böyle bir proje açıklandığını ifade eden Kurtulmuş şunları söyledi: “Önümüzdeki seçim belediye seçimi değil. Başbakan, Türkiye’yi ilgilendiren bir projeyi anlatması gerekirken sanki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıymış gibi konuşuyor. İkincisi bu bir devlet projesi ise etüdü yapılmamış bir proje, zemin ve deprem etüdü yok. fizibilitesi yapılmamış çevre etüdü yok. Mühendislik olarak tasarımı yapılmamış, bütçesi yok.” Kurtulmuş, milleti meşgul etmek için ortaya atılan proje ile ilgili bir daha konuşmayacağını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile