Kurtulmuş: Milli Gelir Dağılımı Adaletsiz, 650 Milyar 16 Bin Aileye Gidiyor

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de milli gelirin 650 milyarının sadece 16 bin aileye dağıtıldığını iddia etti. Geriye kalan 54 milyarın ise 70 milyon insana dağıtıldığını öne süren Kurtulmuş, “Kurt kuzulara şah olsa böyle adaletsiz bir taksim yapmaz.” dedi.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de milli gelirin 650 milyarının sadece 16 bin aileye dağıtıldığını iddia etti. Geriye kalan 54 milyarın ise 70 milyon insana dağıtıldığını öne süren Kurtulmuş, “Kurt kuzulara şah olsa böyle adaletsiz bir taksim yapmaz.” dedi.

    12 Haziran‘da yapılacak genel seçimlere sayılı günler kala HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün Sivas’ta seçmenlere hitap etti.

    Özel uçakla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’na gelen Kurtulmuş, araç konvoyu eşliğinde kent merkezine geçti. Şehir turundan sonra Hükümet Meydanı‘nda seçmenlere hitap eden Kurtulmuş, iktidar partisi ve ana muhalefet partisine yüklendi.

    Kurtulmuş, konuşmasına Âşık Veysel’in ‘Dava insanlık davası’ isimli şiirini okuyarak başladı ve BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak devam etti.

    Kurtulmuş, miting alanında seçmenlere üç vaatte bulundu. Has Parti iktidarında siyasetin üslubunu düzelteceklerini belirten Kurtulmuş, iktidar ve muhalefet parti başkanlarının seçim meydanlarında birbiri hakkında söylediği ağır sözleri hatırlattı.

    Vatandaşların her gün televizyonlardan kimin kime nasıl hakaret ettiğini izlediğini belirten Kurtulmuş, “Her gün akşam televizyonlarda izliyorsunuz; ‘Başbakan Kılıçdaroğlu’na ne hakaret etti. Kılıçdaroğlu ona nasıl cevap verdi‘ diye. Artık bıktınız biliyoruz. Bizim lügatimizde küfür yok, hakaret yok, iftira yok, Kürt yok, Türk yok, Alevi yok, dinci yok bizim lügatimizde hazreti insan var.” dedi.

    HAS Parti olarak ikinci vaatlerinin gerçek demokrasinin sağlanması olduğunu aktaran Kurtulmuş, halkın sadece seçimden seçime oy verdiği bir demokrasi istemediklerini belirtti.

    Kurtulmuş, “Eşit ve özgürlük içinde bir demokrasi istiyoruz ve bunu da Halkın Sesi Partisi olarak biz getireceğiz.” diye konuştu.

    Üçüncü vaat olarak adil kalkınmayı vadeden Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Türkiye dünyanın 17. ekonomisi olmuş. Evet, doğru, bir iktisat hocası olarak söylüyorum, oldu ama neye yarar, bu para kimin cebinde? Çiftçinin cebinde değil, esnafın cebinde değil, memurun cebinde değil peki kimin cebinde? 16 bin ailenin cebinde. Sekiz yılda milli gelirden 650 milyar lira 16 bin kişiye gitti. Tüm sosyal yardımlar yeşil kartlar, burslar vs için ise sadece 54 milyar harcandı. Kurt kuzulara şah olsa böyle adaletsiz bir paylaşım yapmaz. Biz bunu ortadan kaldıracağız”

    İktidara gelmeleri halinde yapacaklarını da sıralayan Kurtulmuş, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da göndermede bulundu.

    Kurtulmuş, “Bunu söylerken ‘Benim adım Numan, biz yaparız’ demiyorum. Biz bunları yapacağız ve hepsinin kaynağı da belli.” dedi.

Kurtulmuş daha sonra esnaf, çiftçi, memur ve bütün Sivas halkına seslenerek hepsinden 12 Haziran‘da partisine oy vermelerini istedi.

    “Oyunuzu bu seçimde istiyorum.” diyen Kurtulmuş, “Bir dahaki sefer yok. Eğer bir dahaki sefere kalırsa Türkiye her şeyini dışarıdan alan bir ülke olacak. Onun için hepinizin oyunu 12 Haziran‘da istiyorum” ifadelerini kullandı.

    HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yağmur nedeniyle konuşmasını kısa tuttu. Kurtulmuş‘a miting sonrası üzerinde ‘Numan Kurtulmuş‘ yazan 58 numaralı Sivasspor forması hediye edildi. Alandan ayrılmadan önce Kurtulmuş, vatandaşlara mesir macunu dağıttı. Partililer de madımak lokumu dağıtarak kalabalığı alandan uğurladılar.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile