Kurtulmuş: Öğretmenlerin sorunu acil

Kurtulmuş: Öğretmenlerin sorunu acil

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: ''Eğitimin ve öğretmenlerin sorunları acilen çözülmelidir''

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eğitimin ve öğretmenlerin sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini bildirdi.

Kurtulmuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çalışmakta olan ve emekli olmuş tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Kurtulmuş, Van'da hayatını kaybeden öğretmenlere de rahmet diledi.

Kurtulmuş, mesajında ''Bu yıl Van'da yaşadığımız elim deprem felaketinde çok sayıda vatandaşımızın yanında onlarca öğretmenimizi de kaybettik. Oldukça zor şartlarda görev yapmış bu kardeşlerimize öncelikle Allah'tan rahmet, ailelerine de bir kez daha bu vesileyle sabır diliyorum'' dedi.

Küresel sistem içerisinde, diğer ülkelerle, kendi medeniyet değerlerine sahip bir şekilde rekabet edebilen, güçlü ve muktedir gençler yetiştirebilmek için Türkiye'nin eğitim alanındaki sorunlarının acilen aşması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, bunun için, öncelikle öğretmenlerin, yaptıkları bu yüce görevin sorumluluğuyla doğru orantılı bir hayat standardına kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Eğitimin bir ''parti meselesi'' değil, ''ülke meselesi'' olduğunu belirten Kurtulmuş, öğretmenlere huzurlu, güvenli ve müreffeh bir çalışma ortamı hazırlamanın ülke yöneticilerinin öncelikli görevi olması gerektiğini kaydetti.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''HAS Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda öğretmenlerimizin talep ve beklentilerinin takipçisi olacağız, eğitim sistemindeki sorunların çözümü noktasında her türlü çabayı göstereceğiz.

Son günlerde bizim sürekli gündemimizde olan ancak bir türlü hükümetin gündemine gelemeyen atanamayan öğretmenlerimizin durumu da içimizi acıtmaktadır. On binlerce öğretmen kardeşimiz bu nedenle bu yılki Öğretmenler Gününe buruk bir şekilde girmek durumunda kalmışlardır. Umuyoruz bu kardeşlerimizin sorunları da en kısa sürede bir çözüme kavuşur. Önceki yıllarda dile getirdiğimiz, öğretmenlerin geçim dertleri, okullarımızın fiziki alt yapı yetersizliği gibi sıkıntılar da maalesef aşılamamıştır. Türkiye'nin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimiz bugün ne yazık ki hak ettikleri imkanlardan oldukça yoksun bir durumdadır.

Bütün bunların yanında tüm olumsuz şartlara ve imkânsızlıklara rağmen gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakarlık ve çaba nedeniyle öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününü bütün içtenliğimle kutluyorum.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile