Kurtulmuş'tan ABD'ye rest

Kurtulmuş'tan ABD'ye rest

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gülen'in iadesi için 'ya teröristbaşı ya 79 milyon' diyerek resti çekti.

NTV canlı yayının soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

DÜĞMEYE BASACAĞIZ

İdam tartışmlarına dair açıklamalarda bulunan Kurtulmuş 'Nihayetinde siyaset yapıyoruz 330'u bulabileceğimize inandığımız anda. Milliyetçi Hareket Partisi metni getirsinler görelim diyor, bu metinler üzerinde diğer partilerde görüşlerini beyan ederler katılıyoruz katılmıyor derler ortaya bir sonuç çıkar. Evet parlamentoda yapılacak oylamada grup kararı alınmıyor herkes kendi vicdanıyla hareket edecek ama bunun siyasi matematiği ortaya konulur ve bunun sonucunda 330'u alacağımıza inandığımız anda düğmeye basarız. Tek başımıza yapacak olsak çoktan yapardık. Dolayısıyla bir tarih belirlemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu tartışmalara, görüşmelere hem kamuoyunun buna hazır olması lazım, partilerin bu fikirlerini net bir şekilde ortaya koyması lazım. Ümit ederiz en yüksek konsensüs ortaya çıkar. Sonuçta 330'ua aşacak bir noktaya gelirsek adım atılmaya başlanır.' diye konuştu.

GÜLEN İÇİN ABD'DEN İADE TALEBİ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Gülen'in iade sürecinin uzayacaklarını bildiklerini ifade ederek, 'ABD'den geçici tutuklama talebinde bulunduk. İade sürecinin hızlandırılması ABD'nin menfaatinde. En sonunda ya 79 milyon ya bir terörist. Bir terörist gelip Çankaya'da ikamet ederse ve Amerikalılar ne hissederse biz de aynı durumu hissediyoruz. Gülen'in 15 Temmuz'u yönettiği açıkça ortada' dedi.

'FETÖ MAĞDURU YOKTUR'


Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş CHP Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ soruşturmalarında mağdur oluştuğu yönündeki açıklamalarına ilişkin, 'Bu ülkede FETÖ mağduru yoktur. FETÖ'nün mağdur etmeye çalıştığı 79 milyon insan vardır. Eğer darbe başarılı olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu bu açıklamaları yapacak siyasi zemini bulamayacaktı. Şu anda 5 bin öğretmen görevine iade edildi. Kılıçdaroğlu'nun elinde hakkında yanlışlıkla işlem yapılmış insanların listesi varsa göndersin gerekli mercilere, değerlendirmeler yapılsın' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile