Kuru Incir Ihracatinin 6 Ekim'de Baslatilmasi Planlaniyor

Türkiye'nin üretiminde lider oldugu kuru incirde bu yil ihracatin baslama tarihinin 6 Ekim olarak planlandigi bildirildi.



Ege Ihracatçi Birliklerinden yapilan açiklamaya göre, 2021-2022 sezonunda ihracat tarihinin baslangicini belirlemek için kuru incir ihracatçisi firma temsilcileri Ticaret Bakanligi ve Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) üyeleriyle çevrim içi toplantida bir araya geldi.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Birol Celep, ülkenin en önemli tarimsal ihraç ürünlerinden olan kuru incirde 2021 sezonunun ilk yükleme tarihinin 6 Ekim 2021 olarak Ticaret Bakanligi onayina sunulmasina karar verildigini belirterek, "Toplantida alinan ve Kuru Meyve Sektör Kurulu tarafindan onaylanan bu tarih, Ticaret Bakanligindan alinacak onay sonrasinda resmiyet kazanacak ve yürürlüge geçecek." ifadesini kullandi.

Celep, kuru incir ihracatinin 2020 sezon basi olan 30 Eylül 2020’den 28 Agustos 2021 tarihine kadar dönemde, önceki sezonun ayni dönemine göre, yüzde 4 artisla 241 milyon dolara ulastigini belirtti.

Kuru incir ihracatinda ilk sirada Almanya'nin yer aldigini vurgulayan Celep, rekolte çalismalarinda sona gelindigini, resmi açiklamanin Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli tarafindan yapilmasini beklediklerini kaydetti. ??

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile