Kurulus Tarihi 1924 Olarak Degistirilen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 100. Yilini Kutlayacak

Kurulus Tarihi 1924 Olarak Degistirilen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 100. Yilini Kutlayacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kurumsal logosunda degisiklik yapti. YÖK’e basvuran üniversite, kurulus yildönümünü de 1924 olarak degistirdi. Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, “Bu yil 100. yilimizi kutlayacagiz” dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, logoda degisiklik yaptiklarini ifade ederek, kurulus tarihini de YÖK ile yapilan görüsmelerin ardindan 1924 olarak degistirdiklerini kaydetti.

Zonguldak’ta 1924’te maden mühendisi yetistirmek için mühendislik fakültesi açildigini hatirlatan Rektör Özölçer, hazirladiklari 40 sayfalik raporu YÖK’e sunduklarini söyledi.

Yapilan görüsmeler sonucu kurulus tarihinin 1924 olarak kabul edildigini belirten Özölçer, sunlari söyledi:

“Logomuzda küçük bir degisiklik var. Altinda da 1924 yaziyor. YÖK’e de danisarak 40 sayfalik bir rapor hazirlayarak sunduk. Nasil 250. yilini kutluyorsa Istanbul Teknik Üniversitesi, biz de üniversitemizi 1924 yilinda kendi maden mühendislerini yetistirmek için açilmis olan maden mühendisligi geçmisimize dayandiran 40 sayfalik bir rapor hazirladik. Bu da uygun görüldü, senatomuz karar aldi. Bundan sonra kurulus yilimiz olarak 1924 yazacagiz logomuzun altinda. Dolayisiyla 1924 olunca da bu sene 100. yilimiz olmus oluyor. 100. yilimizi insallah bu sene itibariyla pek çok etkinlikle kutlayacagiz. Biliyorsunuz üniversitemiz genis bir yelpazede yer aliyor. Istanbul Teknik Üniversitesi’nden daha fazla ögrencimiz var, 35 bin civarinda ögrencimiz var.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile