Kurumlarin Duvarlari Meslek Lisesinde Üretilen Boyalarla Renkleniyor

Kocaeli'de salgin sürecinde talebin artmasiyla temizlik malzemesi, dezenfektan ve kolonyanin yani sira plastik su bazli boya üretimine de baslayan Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okullarin ve bazi kurumlarin ihtiyacini karsiliyor Kimya Teknolojisi Alan Sefi Muzaffer Oguz: 'Günde 4 tona yakin boya üretebilecek kapasiteye sahibiz. Çalisan ögrencilerimiz buradan gelir de elde ediyor ama en büyük kazanimlari tecrübe'

TAHIR TURAN EROGLU - Kocaeli'de hijyen malzemesi üretimiyle yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecine katkida bulunan Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, imal ettigi plastik su bazli boyalariyla kamu kurumlarinin duvarlarini renklendirmeye basladi.

Körfez ilçesindeki okulda kimya teknolojisi alaninda egitim gören 25 ögrenci, salgin sürecinde el solüsyonu, dezenfektan, kolonya, sivi sabun, bulasik deterjani ve çamasir suyu gibi hijyen malzemeleri üretimini artirdi.

Ögretmenleri gözetiminde yaklasik 2 ay önce plastik su bazli boya üretimine de baslayan ögrenciler, basta okullar olmak üzere kamu kurumlarinin iç ve dis cephe ile tavan boyasi ihtiyaçlarini karsiliyor.

Okulda ögrendiklerini atölyede uygulama sansi bulan ögrenciler, bu sayede hem tecrübe kazaniyor hem de gelir elde ediyor.

- "Günde 4 tona yakin boya üretebilecek kapasiteye sahibiz"

Okulun Kimya Teknolojisi Alan Sefi Muzaffer Oguz, AA muhabirine, piyasadaki ünlü markalarin kalitesinde üretim yaptiklarina isaret ederek, özellikle boya uygulayicilarindan önemli geri dönüsler oldugunu, ürünlerinin begenildigini dile getirdi.

Ögrencilerinin okulda tecrübe kazandigini vurgulayan Oguz, "Bu tecrübeyle mezun olacaklar, sanayide tercih edilecek personel olacaklarini düsünüyoruz. Bu yil burada çalisanlardan ilk mezunlarimizi verecegiz." dedi.

Kolonya, dezenfektan, temizlik malzemesi üreten çok okul oldugunu ama boya üretimini Kocaeli'de ilk kendilerinin yaptigini aktaran Oguz, söyle devam etti:

"Türkiye'de sayili sayida okul yapiyor. Siparis usulü çalisiyoruz. Döner sermaye çerçevesinde öncelikle siparis aliyor, sonrasinda bu siparis bazinda üretim yapiyoruz. Günde 4 tona yakin boya üretebilecek kapasiteye sahibiz. Çalisan ögrencilerimiz buradan gelir de elde ediyor ama en büyük kazanimlari tecrübe. Üretimdeki tüm materyalleri tanima, ögrenme, is sagligi ve güvenligi konusunda yeterli bilgiye sahip oluyorlar. Zaten ilk yaptigimiz is bu. Tesise ögrenciyi almadan önce is sagligi ve güvenligi egitimleri veriyoruz."

- "Çevrede evini boyamak isteyenler bile aliyor"

Oguz, boyalari "Zümrüt" ismiyle piyasaya sunduklarini dile getirerek, "Kamu kurumlarindan daha çok siparis aliyor, okullarin boya tedarikini sagliyoruz. Çevrede evini boyamak isteyenler bile gelip aliyor. Boyamizi alip uygulayanlardan su ana kadar olumsuz geri dönüs almadik. Hatta çok güzel, kapatici oldugunu söylediler. Piyasaya göre kalitemiz iyi, fiyatimiz da daha uygun. Piyasadaki en kaliteli markalarla benzer kalitede boyayi daha uygun veriyoruz. Sonuçta çok kar yapma gibi bir hedefimiz yok." diye konustu.

Siparisler sayesinde ögrencilerin ödemeleri ve sigorta masraflarini karsiladiklarini aktaran Oguz, "Boya üretimine 1,5-2 ay önce basladik. Bu süreçte 4-5 okulun boya ihtiyacini karsiladik, bunun yaninda bir miktar da piyasaya verdigimiz boya var." dedi.

Kimya Teknolojisi bölümü 10. sinif ögrencisi Alican Eroglu (14) da okula gelmeden önce kimya hakkinda fazla bir sey bilmedigini belirterek, "Ögretmenlerimiz sayesinde bilgilendirildim. Allah'in izniyle ileride kimyager olabilirim." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile