Kuruyan Su Gözleri Yeniden Çaglamaya Basladi

Kuruyan Su Gözleri Yeniden Çaglamaya Basladi

Adana’nin Kozan ilçesinde yagislarin ardindan kuruyan dereler ve su gözleri yeniden çaglamaya basladi, baraj yeniden doldu.

Kuraklik nedeniyle Kozan Baraji’nda gün yüzüne çikan tarihi yapilar bölgenin yogun yagis almasi ile birlikte yeniden sularin altina gömüldü. Kozan ve çevresinde 2021 yilinda kuruyan su gözleri, çaylar ve dereler kis mevsiminde aldigi yogun yagislarla birlikte yeniden çaglamaya basladi.

Kozan’da narenciye üretimi yapan ve baraj sulamasi ile ürünlerini yetistiren çiftçiler suyun degerinin bilinmesi gerektigini söyledi.



Üreticilerden Faruk Yigenoglu, kuruyan su gözlerinin yeniden çaglamasindan büyük mutluluk duyduklarini ifade ederek, “Çiftçilerin bu yil yüzü gülecek. 2 ay önce kuraklikla ilgili haber yapmistik. Simdi gözler doldu ve tasti. Hamd olsun sularimiz artiyor. Son 30 yilin en sert kisini geçiyoruz. Hem üsüyoruz ama seviniyoruz. Bu sene bereketli olacak insallah. Kozan Baraji’nin yüzde 70’lerde olmasi bizleri sevindirdi. Gelisen teknolojiyle birlikte suyu koruyarak damlama sulama sistemi ile bahçeler sulanirsa daha bereketli günler olacak insallah. Sükürler olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile