Kus Cenneti'nde Papatya Güzelligi

Kus Cenneti'nde Papatya Güzelligi

Samsun’un Bafra ve 19 Mayis ilçe sinirlarinda yer alan Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti’nde açan su papatyalari insanlara doyumsuz bir manzara sunuyor.

Türkiye’de nadir bulunan subasar ormanlardan biri olan Galeriç Ormani ve göller, ilkbaharla birlikte açan su papatyalariyla beyaza büründü. Görsel sölen sunan su papatyalari görenleri hayran birakiyor. Fotograf tutkunlarinin ilgi odagi olan orman en çok ziyaret edilen yerler arasinda yer aliyor.

Dünyada esi benzeri yok

10 yildir deltada fotograf çeken Gazanfer Demirel, "Yaklasik 10 yildir Kizilirmak Deltasi’nda kus fotografi çekiyorum. Buranin dogal güzelliklerine hayranim. Bugün de su dügün çiçeklerini çekmeye geldim. Oldukça görsel bir sölen var. Deltayi ben çok seviyorum, uzun yillardir da buraya geliyorum. Burasi inanilmaz güzel bir yer. Yani dünyada esi benzeri olmayan bir yer. Buraya yüzlerce kus geliyor. Göç ediyor buraya. Simdi göç zamani. Bunlar belli bir süre sonra tekrar buradan göç ediyorlar. Tekrar geliyorlar. Burada böyle bir döngü var. Burasi koruma altina alindi. Bu yönden oldukça güzel. Ben bazen kus fotografi çekmek için sabah erken günes dogarken geliyorum. Kamuflajlarim falan var. 250’ye yakin kus türü çektim. Yani deltamiz müthis, anlatilamaz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile