Kus Cennetinde Kuslari Vuruyorlar

Kus Cennetinde Kuslari Vuruyorlar

Hatay’in Samandag ilçesinde kus cenneti olarak bilinen "Milleyha Sulak Alani"nda avcilarin kuslari vurmasi tepkilere neden oluyor. Aylardir bölgede bulunan bir ak çaylak ise tüfekle yaralanmis halde görüntülendi.

Kus gözlemcisi Emin Yogurtçuoglu, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, dünyanin en güzel yirtici kuslarindan birini Hatay’da vurarak yaraladiklarini belirterek, "Samandag’daki Milleyha kus cennetinde yasayan bir ak çaylak vardi hatirlarsiniz. Aylardir burada. Dün onlarca tüfekli, önlerine ne gelirse ates etti. Ak çaylaki da vurmuslar. Karsilastigimizda gözlerinin feri gitmis telin üzerinde oturuyordu. Ayakta zor duruyordu ve bembeyaz tüyleri bozulmustu. Bunda bir sikinti var deyip yaklastim. Zar zor uçabildi. Bembeyaz tüylerinde izler ve delikler var. Aci çekiyor belli. Yakalayamadik" dedi.

Bu bölgede avlanmanin yasaklanmasini isteyen Yogurtçuoglu, "Ak çaylak, bir yirtici kus türü ve vurulmasi yasak bir tür. Canli hedef tahtasi olarak vurulmus. Öldürülmemis bile. Önlerine gelen her canliya ates etme cesaretini nereden buluyor. Onlar yok olup giderken, ben de eriyip gidecegim. Kusura bakma dostum ak çaylak, aylardir seni izliyordum ama vurulmana engel olamadim. Bugün tekrar aradik ama bulamadik seni. Belki çoktan acilara dayanamayip hayata gözlerini yumdun. Senden sonra büyük ak balikçil ve atmacaya da ates ettiklerini düsünüyorum. Bugün de Milleyha’da silah sesi hiç susmadi. Umarim bu kara günleri, ilerideki nesile bu sekilde anlatmak zorunda kalmam. Neyi kaybettiklerini hiçbir zaman bilemeyecekler. Lütfen bitsin artik bu zulüm" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile