Kusadasi Belediyesi Doga Dostu Ögrencilerle El Ele Verdi

Kusadasi Belediyesi Doga Dostu Ögrencilerle El Ele Verdi

Kusadasi Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde ilkokul ögrencileri sahil bandinda kiyi temizligi yapti. Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’nda kurulan stantlarda vatandaslara çiçek dagitildi.



Kusadasi Belediyesi, dünyayi tehdit eden iklim degisikligi ve çevre kirliligine karsi dikkat çekmek amaciyla kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çesitli etkinler düzenledi.

Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’nda düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinligine Kusadasi Kaymakami Saadettin Yücel, Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Özgür Batçioglu, Kusadasi Belediyesi Isletme ve Istirakler Müdürü Ethem Kerim, Kusadasi Kent Konseyi Baskani Mustafa Ünver, EKODOSD (Ekosistemi Koruma ve Doga Sevenler Dernegi) Baskani Bahattin Sürücü ile Ibrahim Zeki Emgin Ilkokulu, Mahmut Esat Bozkurt Ilkokulu, Cumhuriyet Ilkokulu, Belkent Ilkokulu, Istek Okullari, Bahçesehir Okullari ve Naci Akdogan Okullarindan yaklasik 500 doga dostu ögrenci katildi.

Etkinlikte sahil bandinda çevre temizligi yapan ögrenciler tarafindan 800 kilo atik toplandi. Meydanda kurulan stantlarda dogasever ögrencilerin atiklari geri dönüstürerek hazirladiklari ürünler sergilendi.

Dünya Çevre Günü etkinliginde konusan Özgür Batçioglu, çevre sorunlari nedeniyle dünyanin çok büyük bir kriz ile karsi karsiya oldugunu belirterek “Çevrenin korunmasi bir kurum ya da kurulusun degil, herkesin sorumlulugundadir. Büyük fotografa baktigimiz zaman korkunç bir manzarayla karsi karsiyayiz. Bu nedenle kamuoyunun bilinçlendirilmesi büyük bir önem tasimaktadir. Biz Kusadasi Belediyesi olarak bir yandan çevremizin ve esiz dogamizin korunmasi için çalisirken bir yandan da çocuklarimizda ve gençlerimizde çevre bilinci olusturmak amaciyla çalismalarimizi sürdürüyoruz, görevimizin ve çevre sorunlari konusundaki sorumlulugumuzun ne kadar önemli oldugunun bilincindeyiz. Belediyecilik hizmetlerimizi bu güne kadar çevre degerlerini ve dogayi koruma ilkesi ile sürdürdük. Bundan sonra da ayni ilke dogrultusunda hareket edecegiz. Çünkü doga, gelecek nesillere birakacagimiz en büyük mirasimizdir” dedi.



Baskan Yardimcisi Özgür Batçioglu’nun konusmasinin ardindan ögrenciler tarafindan hazirlanan “geri dönüsüm defilesi” gerçeklesti. Geri dönüstürülmüs atiklarla hazirlanan kiyafetler begeni ile karsilandi. “Çevre Günü” temali bir tiyatro oyununun da sahnelendigi etkinlikte her yil okullar arasi gerçeklestirilen atik toplama yarismasinda dereceye giren okullara ödülleri Baskan Yardimcisi Özgür Batçioglu ve Kusadasi Kaymakami Saadettin Yücel tarafindan verildi.

Yarismada ambalaj atigi toplama kategorisinde Ibrahim Zeki Emgin Ilkokulu, atik pil toplama kategorisinde Mahmut Esat Bozkurt Ilkokulu, atik yag toplama kategorisinde ise Cumhuriyet Ilkokulu birinci oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile