Kusadasi Belediyesi'nden Egitime Önemli Katki

Kusadasi Belediyesi'nden Egitime Önemli Katki

Kusadasi Belediyesi tarafindan Cafer Kotan Yasam Parki’nda 2023 yilinda hizmete açilan Kütüphane ve Kitap Kafe, sundugu imkanlarla kentin egitim hayatina önemli bir katki sagladi. Sahip oldugu kitap sayisini 5 bin 47’ye, üye sayisini da 1120’ye yükselten merkez, her yastan binlerce Kusadali’ya kitap okuma sevgisi kazandirdi.



Kusadasi Belediyesi, Baskan Ömer Günel’in 5 yillik görev süresinde, kent genelinde gerçeklestirdigi alt ve üstyapi hizmetlerinin yani sira egitimin her alanina yaptigi yatirimlarla da fark olusturdu. Ikiçesmelik Mahallesi’nde bulunan Cafer Kotan Yasam Parki içerisinde yer alan Güler Aydin Süzgeç Sosyal Tesisleri’nde, 2023 yilinin Subat ayinda hizmete açilan Kütüphane ve Kitap Kafe, ögrenciler ve gençler olmak üzere her yastan Kusadali’nin gözdesi oldu. Ziyaretçilerine ders çalisip kitap okumak için sessiz ve uygun bir ortam saglayan Kütüphane ve Kitap Kafe, 11 ayda üye sayisini 1120’ye, bagislarla birlikte sahip oldugu kitap sayisini da 5 bin 47’ye yükseltti.

Geçtigimiz yil ödünç verdigi kitap sayisi 6 bin 872’ye ulasan Kütüphane ve Kitap Kafe, ayrica 8 adet internet erisimli bilgisayariyla ögrencilerin ödev ve arastirmalarini da rahatlikla yapabilmelerini sagladi. Ihtiyaç sahibi ögrenciler için askida kitap uygulamasiyla dayanisma kültürüne de katkida bulunan Kütüphane ve Kitap Kafe’nin sundugu hizmetlerden bugüne kadar 1931’i yetiskin, 8 bin 518’i çocuk olmak üzere toplam 10 bin 449 kisi yararlandi. Kitap okuma senlikleri ve çesitli atölye çalismalarina ev sahipligi yapan Kütüphane ve Kitap Kafe, hafta içi saat 08.30 ile 18.00, Cumartesi günleriyse 10.00-17.00 saatleri arasinda ziyaret edilebiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile