Kusadasi Limani'na 16 Ay Sonra Ilk Kruvaziyer Gemisi Yanasti

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini dolayisiyla verilen aranin ardindan Kusadasi Ege Port Limani, ilk kruvaziyer gemiyi agirladi.

Sabah saatlerinde limana yanasan Bahama bayrakli "Blue Sapphire" gemisindeki çogunlugu Rusya vatandasi 450 yolcu halk oyunlari ekibince karsilandi.

Yöresel kiyafetlerle oyun sergileyen ekibi gören turistler, bu anlari cep telefonlariyla kaydetti.

Global Ports Holding Dogu Akdeniz Bölge Direktörü ve Ege Port Kusadasi Genel Müdürü Aziz Güngör, geminin kaptanlarina plaket ve çiçek takdim etti.

Gazetecilere açiklama yapan Güngör, salgin dolayisiyla Türkiye'ye 16 ay sonra ilk kruvaziyer gemisinin geldigini söyledi.

Çok heyecanli olduklarini aktaran Güngör, geminin Türk operatör tarafindan isletilmesinin de Türkiye için önemli bir güzellik oldugunu dile getirdi.

Antalya'dan yola çikan geminin Misir'dan buraya geldigini belirten Güngör, "Ülkemize en son 16 ay önce 13 Mart'ta yine Kusadasi Limani'na bir kurvaziyer gemisi gelmisti. O tarihten bu yana yurt disindan ülkemize yolcuyla beraber ilk sefer yapan gemi özelligini tasiyor bu gemi." dedi.

Yunanistan'in deniz hudut kapilarini kapali tutmasindan dolayi geminin bu ülkeye ugramadigina dikkati çeken Güngör, yasagin kaldirilmasinin ardindan çok daha fazla geminin Türkiye'ye gelecegini belirtti.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer de salgin tedbirlerinin iyiye gitmesi durumunda bundan sonraki süreçte kruvaziyer turizminin daha da canlanacagini dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile